E.ON Sverige AB

Minskad klimatpåverkan med 70 procent

Dela
Stefan Håkansson, VD E.ON Värme Sverige
Stefan Håkansson, VD E.ON Värme Sverige

E.ON och MKB Fastighets AB har tecknat ett avtal om årligen ökande leveranser av förnybar fjärrvärme, vilket kommer att minska MKB:s direkta klimatpåverkan med cirka 70 procent.

Avtalet innebär att E.ON tillför mer förnybara bränslen i Malmös fjärrvärmeproduktion. Varje kWh förnybar fjärrvärme som MKB använder innebär att produktion som inte är förnybar försvinner.

- Den klimatbesparing som MKB gör visar tydligt att våra kundlösningar kring förnybar fjärrvärme verkligen leder till miljönytta, säger Stefan Håkansson, chef för E.ON värme.

Leveransen startar i år och omfattar 75 GWh under 2017 för att sedan trappas upp successivt. 2021 kommer MKB att köpa 175 GWh förnybar fjärrvärme, vilket motsvarar cirka 70 procent av dagens användning. Varje år kommer miljöutvecklingen att följas av MKB och E.ON tillsammans, efterhand som kapaciteten byggs ut.

- Att vår största kund i Malmös fjärrvärmenät tecknar ett avtal om förnybar fjärrvärme är ett starkt kvitto för att E.ON är på rätt väg med våra hållbara energilösningar, säger Stefan Håkansson, chef för E.ON värme.

För mer information vänligen kontakta:

Stefan Håkansson, chef E.ON värme

E-post: stefan.hakansson@eon.se

Tel: +46 (0)703 20 31 01

Pernilla Schoug, kommunikationschef E.ON värme

E-post: pernilla.schoug@eon.se

Tel: +46 (0)706 55 14 85

Nyckelord

Kontakter

E.ONs pressjour 040-25554024-timmarsservice för dig som är journalist. Telnr på denna sida är endast avsedda för journalister.Övriga hänvisas till Kundservice tel 020-222424 eller Felanmälan tel 020-880022.

Bilder

Stefan Håkansson, VD E.ON Värme Sverige
Stefan Håkansson, VD E.ON Värme Sverige
Ladda ned bild

Om

E.ON Sverige AB
E.ON Sverige AB
Carl Gustafs Väg 1
205 09 Malmö

https://www.eon.se

Vi bygger det hållbara samhället

E.ON Sverige ingår i den internationella E.ON-koncernen, som är ett av världens största investerarägda energiföretag. E.ON har cirka 2 200 medarbetare i Sverige.

Följ E.ON Sverige AB

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från E.ON Sverige AB

Stora pengar att spara på rätt kunskap22.3.2018 10:00Pressmeddelande

Det svenska elnätet håller en hög standard. God elkvalitet och relativt få avbrott för den vanlige elanvändaren. Men för industrikunder med känslig utrustning, kan en genomlysning av företagets elsystem och proaktiva åtgärder, snabbt vara betald. En spänningsdipp är ett tapp i spänningen under en bråkdels sekund. Ofta är dessa dippar helt inom myndigheternas ramar för spänningskvalitet, men ändå kan de skapa bekymmer i produktionen.

Grönare fjärrvärme när E.ON ersätter fossil olja med förnybar bioolja i Norrköping15.3.2018 08:27Nyheter

Redan i dag är i stort sett all fjärrvärme som E.ON producerar och levererar i Norrköping återvunnen eller förnybar, men det finns en liten fossil andel kvar. Nu tar E.ON ett steg närmare sitt mål – att senast 2025 bara producera och leverera hundra procent återvunnen eller förnybar energi – och ersätter den fossila oljan i reservanläggningen Navestad med förnybar bioolja.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum