Navet

Minskad ombyggnadsvolym inom flerbostadshus, men Covid-19 är inte anledningen

Dela

Trots COVID-19, som inneburit vissa förseningar och strängare smittskyddsrutiner, verkar inte ombyggnadsaktiviteten inom flerbostadshus ha påverkats nämnvärt av pandemin. Detta visar NAVET Analytics senaste enkätundersökning med de största bostadsbolagen.

Minskad ombyggnadsvolym inom flerbostadshus, men Covid-19 är inte anledningen, bild: Navet
Minskad ombyggnadsvolym inom flerbostadshus, men Covid-19 är inte anledningen, bild: Navet

Trots COVID-19, som inneburit vissa förseningar och strängare smittskyddsrutiner, verkar inte ombyggnadsaktiviteten inom flerbostadshus ha påverkats nämnvärt av pandemin. Detta visar NAVET Analytics senaste enkätundersökning med de största bostadsbolagen.

Vad som överraskar något är att ombyggnadsvolymen trots allt har sjunkit något 2020 jämfört med 2019. Vad som också är intressant att notera är dominansen av invändiga projekt på bekostnad av utvändiga. NAVET Analytics genomför varje halvår en intervjuundersökning med en panel av privata och allmännyttiga bostadsbolag. Intervjuerna ligger till grund för analyser av utvecklingen inom ombyggnad och underhåll när det gäller flerbostadshus. 

Jens Linderoth, analysansvarig på företaget, kommenterar resultaten. Den nedgång som vi noterat i vår panel kan mycket väl förklaras av att nyproduktionen tog fart igen 2020. Det kan vara en anledning till att invändig ombyggnad har prioriterats, eftersom man inte konkurrerar om samma resurser som vid utvändiga arbeten. Samtidigt har vi noterat att flera bostadsföretag har börjat fundera på hur man kan skapa yta för distansarbete i bostadsbeståndet. Här är omvandling av lokaler en väg att gå. Resultatet i sin helhet finns att läsa i NAVET Analytics kommande konjunkturrapport Marknadstrender Bygg, som finns tillgänglig i slutet av mars. 

Källa: NAVET Analytics 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Minskad ombyggnadsvolym inom flerbostadshus, men Covid-19 är inte anledningen, bild: Navet
Minskad ombyggnadsvolym inom flerbostadshus, men Covid-19 är inte anledningen, bild: Navet
Ladda ned bild

Länkar

Om

Navet
Navet
Järnvägsgatan 11
252 24 Helsingborg

042-16 90 30https://www.navet.se/

Navet är specialiserade affärskonsulter som sedan 1989 hjälpt kunder till Bättre Affärer inom tre samverkande affärsområden:

- NAVET Analytics
- NAVET Corporate finance
- NAVET Affärssystem

Navet är oberoende och verkar där du verkar. Som kund får du en unik lösning, för varje kund har sina speciella förutsättningar. Det handlar om nyfikenhet och vetgirighet. Att förstå just ditt företag och dess möjligheter. Att lyssna in för att kunna leverera bättre affärer. År efter år.

Följ Navet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Navet

Navet rekryterar Ulrik Szokolay, specialist inom affärs- och varumärkesstrategier8.4.2021 08:30:00 CEST | Pressmeddelande

Navet rekryterar Ulrik Szokolay i en ny befattning som Senior Business Developer i Navet. Efterfrågan på Navets kvalificerade analystjänster ökar kraftigt och sedan vi etablerade vårt nordiska exklusiva partnerskap med Quilt.ai ser vi behovet av att ytterligare stärka vår rådgivningskompetens inom framtidsrelevanta affärsinsikter. Genom vår världsledande AI-baserade metodik gör vi det möjligt för våra kunder att i stor skala förstå sin marknad, konkurrenterna och målgrupperna.

Navet etablerar Crossborder Insight – en unik möjlighet till ökad insikt och kunskap kring centrala tillväxtfrågor i Öresundsregionen, med stöd av AI23.3.2021 12:01:44 CET | Pressmeddelande

Under Bättre affärer-dagen den 14 april 2021 presenterar Navet för första gången Crossborder Insight som analyserar Öresundsregionens centrala tillväxtfrågor. Genom världsledande teknik, baserad på big data och AI lyssnar vi i Crossborder Insight in vad hela den relevanta populationen i Öresundsregionen uttrycker kring tillväxtfrågorna.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum