Ticket

Minskade resor till Hong Kong på grund av demonstrationer – andra asiatiska storstäder ökar

Dela

Hong Kong, en av Asiens främsta och mest spännande storstäder, har under de senaste åren lockat fler och fler svenska resenärer. De demonstrationer och protester mot ett ökande kinesiskt inflytande, som ökade i intensitet från och med juni i år, har dock fått konsekvenser för resebokningarna till Hong Kong som minskat med drygt 25 procent, enligt färsk statistik från Ticket.

- Hong Kong är en fantastisk stad att besöka och ett av mina personliga favoritresmål, men upplever just nu en hel del oroligheter, vilket påverkar intresset för att boka en semesterresa till staden, säger Katarina Daniels, PR- och kommunikationsansvarig hos Ticket.

Hong Kong har under flera år varit ett allt mer populärt resmål bland svenska resenärer, som ett spännande och mer outforskat alternativ till mer välbesökta metropoler som New York, London och Los Angeles. Staden och dess omnejd var under många år en brittisk koloni men återlämnades år 1997 till Kina, dock som en särskild administrativ region med egna politiska och ekonomiska system. Kina har dock successivt ökat kontrollen över Hong Kong, vilket har lett till omfattande protester och demonstrationer.

Sedan protesterna och demonstrationerna intensifierades i juni har resebokningarna till Hong Kong minskat med över 25 procent, vilket är ett tydligt trendbrott efter lång tid av ökande bokningar. Demonstrationerna och de politiska oroligheterna i staden påverkar svenska resenärer, som i större utsträckning än tidigare avstår från resor till Hong Kong.

Svenska resenärer som kanske hade siktet inställt på en resa till Hong Kong har istället sökt sig till andra resmål i regionen. Kuala Lumpur ökar med 29 procent, liksom Singapore som också ökar i antalet resebokningar (dock med blygsamma 6 procent). Taipei, Peking och flertalet andra, något mindre, asiatiska städer ökar likaså. Men en av de städer som ökar mest är kinesiska Shanghai, ett alternativ som ligger nära till hands för resenärer intresserade av att besöka Hong Kong. Shanghai ökar kraftigt, bokningarna stiger med drygt 40 procent. Att det är just en kinesisk stad som Shanghai som lockar många av Hong Kong-resenärerna – trots att det är just mot Kina som protesterna riktar sig – visar på att det är demonstrationerna och oroligheterna som får svenskarna att byta resmål. Svenskarna låter inte statsskicket påverka deras val av semesterresmål.

Den stora vinnaren är dock Tokyo, som enligt Tickets Sifoundersökning är ett av svenska resenärers främsta drömresmål. Staden raketökar med nästan 88 procent, och även flera andra japanska städer – exempelvis Osaka – upplever också ett ökat intresse från svenska resenärer.


För mer information kontakta:

Katarina Daniels
PR- och kommunikationsansvarig Ticket
katarina.daniels@ticket.se, 073-683 06 32

Kontakter

Katarina DanielsPR- och kommunikationsansvarig

Som PR- och kommunikationsansvarig är jag ansvarig för Tickets externa kommunikation och varumärke. Varmt välkommen att kontakta mig med frågor kring allt från bokningsstatistik, topplistor, kriskommunikation och samarbetsförslag till allmänna reserelaterade frågor.

073-683 06 32katarina.daniels@ticket.se

Bilder

Dokument

Om

Ticket
Ticket
Värmdövägen 84
131 08 Nacka

https://www.ticket.se/

Ticket Privatresor är Nordens största privatresebyråkedja med en omsättning på ca 6,5 miljarder kr, som ägs av det privata investmentbolaget Braganza. Under varumärkena Ticket, Airngo och Charter erbjuder vi marknadens bästa utbud av resor från över 400 olika flygbolag, charterbolag, researrangörer, rederier, hotell och hyrbilsföretag. Verksamheten drivs idag genom 16 sajter i 10 länder tillsammans med ett 70-tal butiker i Sverige och Norge där online och butik samverkar under en omnikanal-strategi. Marknadsandelen uppgår till cirka 25 procent av alla privatresor sålda genom fysiska resebyråer och nätresebyråer i Sverige. Bolaget har ca 350 årsanställda.

 

https://www.ticket.se/blogg/ 

Följ Ticket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Ticket

Krav på coronatester och hälsodeklarationer vid resor i coronatider9.7.2020 05:10:00 CESTPressmeddelande

Efter att UD den 30 juni hävde sin avrådan för resor till 11 länder så har resebokningarna stadigt ökat igen. Resmålen kan dock fortfarande ha olika regler och restriktioner för svenska resenärer, och krav på coronatester på flygplatsen eller att man måste fylla i onlineformulär innan man reser till landet skapar förvirring bland svenska resenärer, rapporterar resebyrån Ticket.

Osäkerhet kring corona ger uppsving för charter och paketresor7.7.2020 05:10:00 CESTPressmeddelande

UD hävde den 30 juni sin avrådan för resor till 11 länder, och under juli börjar charterbolagen återigen flyga till de populära sommarresmålen i Spanien, Grekland och Kroatien. Osäkerheten kring vad som gäller har samtidigt lett till att nästan 40 procent av semesterresenärerna väljer att boka charterresa eller paketresa istället för att boka flygbiljetten och hotellet separat, visar statistik från resebyrån Ticket.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum