Ömangruppen

Minskar energiförbrukningen hos Balzar Beskow

Dela

Balzar Beskow i Mönsterås tillverkar hållbara möbler till offentliga miljöer med kvalitet som främsta ledord. Cirka 20 personer arbetar på fabriken för att tillverka stolar och bord till bland annat skolor, sjukhus, biosalonger och kontor. Ömangruppen sköter underhåll och service av Balzar Beskows ventilation samt värme- och kylanläggningar sedan många år tillbaka.

– Med Ömangruppens hjälp har vi fått mycket bättre luft inne i anläggningen och mycket mer kunskap om vad som krävs för ett bra inomhusklimat. Samarbetet med montörerna och serviceledare Dag har fungerat jättebra, säger Stig-Olof Hjelm, inköpare och fastighetsansvarig på Balzar Beskow.

Den stora fabriksbyggnaden blir väldigt varm på sommaren och kall på vintern, vilket är en utmaning då byggnaden är gammal och inte så bra isolerad.

– När det är en något äldre anläggning som detta är så krävs det att man har mycket kunskap och försöker att ta vara på det som redan finns, säger Dag Esbjörnsson, serviceledare på Ömangruppen i Oskarshamn.

Arbetet att förbättra inomhusklimatet pågår hela tiden och just nu håller Ömangruppen, tillsammans med Balzar Beskow, på att utveckla fabrikens pannrum.

Arbetar för att minska miljöpåverkan

Förutom att ha ett bra arbetsklimat i fabriken så strävar också Balzar Beskow efter att minska företagets miljöpåverkan och de har tydliga mål som de hela tiden försöker att uppnå.

– Vi jobbar med att minska miljöpåverkan och Ömangruppen har hjälpt oss att sänka kostnaderna för energiförbrukningen och därav då också mindre utsläpp för miljön, berättar Stig-Olof Hjelm.

Nyckelord

Kontakter

Dag Esbjörnsson, Ömangruppen Oskarshamn, 0491-46 57 64

Bilder

Länkar

Om

Ömangruppen
Ömangruppen
Smedjegatan 39
352 46 Växjö

Ömangruppen drivs av ett starkt miljöengagemang och vet att små åtgärder kan ha stor effekt för att spara energi. Företaget är en komplett leverantör av kvalitativa lösningar, tjänster och koncept som förbättrar byggnaders inomhusklimat. Koncernen Ömangruppen verkar inom områdena energi, miljö och projekt. Ömangruppen är ett värderingsstyrt och ägarlett bolag med 180 medarbetare fördelat på 18 orter i södra Sverige.

Följ Ömangruppen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Ömangruppen

Axcell Fastighetspartner och Ömangruppen flyttar till nya lokaler i Borås4.6.2020 09:38:21 CESTPressmeddelande

Ömangruppen och Axcell Fastighetspartner är två systerbolag inom koncernen PropTech Sweden som båda erbjuder tjänster för fastigheter. Ömangruppen erbjuder helhetslösningar för inomhusklimat och energibesparing, medan Axcell tar hand om alla delar inom ekonomisk och teknisk förvaltning. Nu flyttar de in i nya, gemensamma lokaler på Källbäcksrydsgatan 8B, utmed riksväg 40 i Borås.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum