Trafik och Samhälle

Minskat resande leder till stort inkomstbortfall

Dela

Trafik och samhälle presenterar ett ackumulerat resultat till och med mars 2020 som är 33,7 miljoner kronor sämre än budget. Förvaltningen konstaterar ett inkomstbortfall på 30,4 miljoner kronor för mars månad. Resultatet beror i stort sett uteslutande på det biljettintäktsbortfall som skett till följd av ett minskat resande som en konsekvens av Coronakrisen.

På grund av högre sjukskrivningar har en viss minskning av trafiken skett i Uppsalas stadstrafik, men i övrig trafik så har i stort sett det mesta levererats. I sitt uppdrag med sjukresetransporter har en lösning för specialtransporter av covid19-smittade tagits fram. För övrigt har Trafik och samhälle inte haft stora ökade kostnader på grund av Coronakrisen.

-        Att våra resenärer följer folkhälsomyndighetens allmänna råd att endast resa om man måste tycker vi är bra. Men eftersom vi vill upprätthålla trafiken i så stor utsträckning som möjligt har vi kvar våra kostnader, vilket resulterat i det stora underskottet, säger Johan Wadman, trafikdirektör på Trafik och Samhälle.

Samtidigt med mars månads resultat lämnar Trafik och samhälle en årsprognos för 2020 på minus 311,5 miljoner kronor. Prognosen baseras på ett fortsatt lågt resande under våren/sommaren 2020 men med ett antagande att resandet succesivt ökar efter sommaren.

För mer information,

Helena Klange

presschef Region Uppsala, Trafik och Samhälle, telefon 018-611 19 08

Nyckelord

Kontakter

Om

Trafik och Samhälle
Trafik och Samhällehttps://www.ul.se/

Trafik och samhälle utvecklar och bedriver hållbara transporter inom ett växande Uppsala län. All buss- och tågtrafik som körs under varumärket UL är upphandlad. Totalt används ca 450 bussar och 14 tåg.

Följ Trafik och Samhälle

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Trafik och Samhälle

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum