Göteborg & Co ABGöteborg & Co AB

Miss Li klar för Climate Live på Göteborgs Kulturkalas

Dela

Nu är det klart att Miss Li ansluter till Climate Live, och Marcus & Martinus till Sensommar med Mix Megapol. Göteborgs Kulturkalas pågår 1–4 september och bjuder på fyra dagar med klimatkonsert, SM i Streetfood och Konstkuppen i Slakthusområdet. Men också det senaste inom foodtech, utomhusbio, musik för alla smaker och mycket mer.

Miss Li. Foto: Pressfoto.
Miss Li. Foto: Pressfoto.

– I centrala Göteborg blir det bland annat högklassig musikunderhållning på Kungstorgets scen och spännande mat och dryck. Men det finns massor att uppleva runt om i hela stan och oavsett vilken plats du befinner dig på blir det kultur, mat, musik och förhoppningsvis en fantastisk festivalstämning, säger Anna Mjörnvik, projektledare på Göteborg & Co för Göteborgs Kulturkalas.

Ett urval ur årets program

Dans vid Packhuskajen
Dansbanden är tillbaka vid Packhuskajen! Kajskjul 8 bygger dansbana och det blir dans till Lasse Stefanz och Larz Kristerz, några av Sveriges mest populära dansband.

Kulturpresenten - boka en överraskning
Kulturpresenten bokas på kulturkalasets hemsida där det går att se vilka tider och områden i Göteborg som är tillgängliga. Men vilken kulturakt som kommer blir en överraskning. Det finns 28 olika och det kan bli musik, akrobatik, sång, dans, trolleri eller något annat. Varje uppträdande är 5–10 minuter långt och görs utomhus. Boka din kulturpresent här.

Ö-festen på Ringön
Ö-festen på Ringön är tillbaka. Den 3 september blir det gatufest och marknad, hela Järnmalmsgatan längs älven förvandlas till en stor fest med lokala musiker som spelar på dagarna och artister som Kaelan Mikla, Torch, KÅRP och Divers på hantverksbryggerierna Vega och Stigberget. Ö-festen på Ringön är en del av Göteborgs 400-årsjubileum.

Gamlestadsgalej
Galmestadesgalej har blivit en del av Kulturkalaset och bjuder in till flera aktiviteter i Slakthusområdet. Hit kommer 50 svenska och internationella konstnärer och skulptörer för att ställa ut på Konstkuppen. Det blir också minifestivalen Kut it up! Med fokus på olika element inom gatukultur. Och Göteborg tolkas genom konst och jazz.

Familjehelg i Slottsskogen
I Slottsskogen är hela familjen i centrum under kalashelgen, med aktiviteter som såsom cirkus, folkdans, nallesjukhus och Minivarvet. Självklart finns det också foodtrucks här och den 3–4 september blir det bakluckeloppis. Det är också i Slottsskogen som Göteborg Film Festival och Banff Filmfestival kommer att ha sina utomhusbios.

Kulturhuset Bergsjön
Kulturhuset Bergsjön är göteborgarnas nya kulturhus vid Rymdtorget och här pågår olika aktiviteter under Göteborgs Kulturkalas. I Bergsjön hålls också två festivaler: Textilgraffiti-festivalen och Tellusfestivalen.

Största scenen på Kungstorget
På Kungstorget finns festivalens största scen. Det är här finalen i SM i Streetfood kommer avgöras, och där klimatkonserten Climate live kommer att hållas. Det blir också Mix Megapols Sensommarkväll, Daniel Adams-Ray, Hurula, Rebecka Törnqvist, Timbuktu & Damn! och Ana Diaz. Under festivalens samtliga dagar finns också Sveriges största Street Food Festival med ett 170-tal utställare.

Framtidens mat i Bältespännarparken
Hållbarhet är i fokus i Bältesspännarparken där en blandning av olika musikgenrer och mat från foodtrucks kan upplevas i en avslappnad och mysig miljö under hela kalaset. Provsmaka mat från sju olika restauranger för 99 kronor med kockar från restauranger som Dubbel Dubbel, Benne Pasta och Majornas Matfabrik som bjuder på kreativa tolkningar av det senaste inom foodtech – genom nya proteinkällor och råvaror från Bärta, Mycorena med flera.

Kontakter

Charlott HolmåkerPR Manager

Presskontakt och pressansvarig på Göteborg & Co. Ansvar för destinations-PR i Danmark och Norge. Presskontakt för Göteborgs 400-årsjubileum, Göteborgs Kulturkalas och Vetenskapsfestivalen.

Tel:+46 (0)72 856 65 11charlott.holmaker@goteborg.com

Bilder

Miss Li. Foto: Pressfoto.
Miss Li. Foto: Pressfoto.
Ladda ned bild

Om

Göteborg & Co AB
Göteborg & Co AB
Box 29
401 20 Göteborg

+46 (0)31-368 40 00http://goteborgco.se

Göteborg & Co:s mål är att få fler att upptäcka och välja Göteborg.
Bolagets uppdrag är att i bred samverkan leda och driva utvecklingen av Göteborg som hållbar destination, så att alla som lever och verkar här gynnas av en växande besöksnäring.

Göteborg & Co är moderbolag i klustret Turism,Kultur & Evenemang där Liseberg, Got Event och Göteborgs Stadsteater ingår. Göteborg & Co är en del av Göteborgs Stad.

Ladda ner bilder från vår mediabank.

Följ Göteborg & Co AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Göteborg & Co AB

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum