Norrköpings kommun

Miss Li och Jack Vreeswijk klara för Augustifesten

Dela

De lokala favoriterna Lalles Bodega och Peter och Bruno har varit klara ett tag. Nu är också Miss Li och Jack Vreeswijk bokade för Augustifesten.

Miss Li. Bild: Sonny Boy Gustafsson.
Miss Li. Bild: Sonny Boy Gustafsson.

Augustifesten 2019 får en stark musikalisk inramning. De lokala favoriterna Lalles Bodega och Peter och Bruno har varit klara för Augustifesten ett tag. Nu kompletteras de av Miss Li och Jack Vreeswijk. Tillsammans med bland andra Molly Sandén och Sandro Cavazza, som uppträder på Rix FM festival, bidrar de till att ge årets Augustifest en stark musikalisk inramning.

Det är riktigt kul att vi har kunnat boka så bra och populära artister till årets Augustifest och vi tycker att vi har fått till en bra blandning. Att Rix FM Festival är tillbaka i Norrköping känns också väldigt bra, vi vet sedan tidigare att den är populär, säger Carita Nord Isgren, evenemangskoordinator på kultur, event och fritidsenheten inom kultur- och fritidskontoret.

Den 15-18 augusti är det dags för Augustifesten 2019. Likt förra året håller Augustifesten till i kvarteren kring Södra Promenaden. Vasaparken kommer traditionsenligt att vara platsen för det populära aktivitetsområdet, lördagens familjedag, Ungdomszon med mera. I Vasaparken hålls också Rix FM Festival under torsdagen. Festivalen är därmed tillbaka i Norrköping efter ett års uppehåll.

En del av Södra Promenaden och Olai Kyrkogata är huvudstråket för marknaden, och i år blir det också International Food Festival på Kristinaplatsen.

Vi tror starkt på det minskade geografiska området för att skapa en mer sammanhållen känsla genom att ha nära till olika aktiviteter. Söndagen får ett mer utökat program och den röda tråden är ett av Augustifestens ledord: hållbarhet. Det blir bakluckeloppis, bondauktion, Norrköpings cykeldag, plogging med mera.

En nyhet  är att årets utdelning av kultur- och idrottsstipendier kommer äga rum i samband med SON´s konsert med Rickard Söderberg på söndagen. Vi vill också slå ett slag för Augustifestens app. Genom att ladda ner den kan besökaren skapa sitt eget program utifrån vad denne vill uppleva, säger Carita Nord Isgren.

Kultur, event & fritidsenheten inom kultur- och fritidskontoret som arrangerar Augustifesten kommer även att finnas på plats under Augustifesten och prata evenemang, fritid, kultur och framtid.

 Vi  kommer att husera i en snygg Let´s create-husvagn på Kristinaplatsen från torsdagen till och med söndagen. Vi vill berätta om vilken verksamhet som nu övergått från avvecklade Upplev Norrköping till kultur, event och fritidsenheten. Vi är taggade över vår nystart och ser fram emot höstens alla evenemang, säger Åsa-Karin Svensson, enhetschef.

Programtider:

Miss Li: fredag den 16/8 klockan 20.00. Vasaparken, Stora scenen.

Jack Vreeswijk: torsdag den 15/8 klockan 20.00. Refvens grund.

Peter och Bruno: lördag den 17/8 klockan 20.00. Vasaparken, Stora scenen.

Lalles Bodega: fredag den 16/8 klockan 18.00, 21.30, 22.45. Vasaparken, Lilla scenen. Lördag den 17/8 klockan 18.00, 21.30, 22.45. Vasaparken, Lilla scenen.

Kontakt:
Carita Nord Isgren
Titel: evenemangskoordinator på kultur, event och fritid vid kultur -och fritidskontoret
Telefon:0730-20 20 60

Åsa-Karin Svensson
Titel: enhetschef för kultur, event och fritid vid kultur -och fritidskontoret
Telefon: 0730-20 23 68

_________________________________________________________________________________
Avsändare: Andreas Åsenheim, presskommunikatör
Telefon: 072-584 72 15

Bilder

Miss Li. Bild: Sonny Boy Gustafsson.
Miss Li. Bild: Sonny Boy Gustafsson.
Ladda ned bild
Jack Vreeswijk. Bild: Per Jahnke.
Jack Vreeswijk. Bild: Per Jahnke.
Ladda ned bild

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Brister i arbetssätt kring larm på särskilt boende anmäls enligt lex Sarah6.2.2020 13:15:00 CETPressmeddelande

I samband med att en person avled på ett särskilt boende i Norrköping uppmärksammades brister i hanteringen av larm. Det var under sommaren 2019 som personal inte mötte upp ett trygghetslarm på ett särskilt boende i Norrköping då det larmade under natten. Vård- och omsorgskontoret ser allvarligt på händelsen och har anmält till IVO (Inspektionen för vård och omsorg) enligt lex Sarah.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum