Umeå kommun

Missa inte den digitala festivalen Majfesten 2021

Dela

På fredag 14 maj genomförs den digitala Majfesten som är en rikstäckande digital festival för ungdomar och unga vuxna. Umeå kommun, genom Fritid unga, är en av ett tjugotal städer i Sverige som tillsammans genomför festivalen.

Majfesten, som går av stapeln fredag 14 maj klockan 17–22, vänder sig till ungdomar och unga vuxna mellan 12 och 20 år. Syftet är att peppa ungdomar att det kommer att bli bättre efter pandemin.

Bland artisterna som deltar kan bland annat riksaktuella B.Baby, Jeano, Jeassi och Borgerlig begravning nämnas. Från Umeå deltar akterna STRIKË, ZENITH, William J Öberg, Bölesholmarna,  Klockan är ett och det märks samt en aerialist föreställning.

Festivalen sänds på majfesten2021.se där det kommer sändas större akter varje heltimme vilket varvas med lokala inslag. På webbplatsen kan man också välja att se lokala akter från de kommuner som är med.

Sammanlagt 21 kommuner är med och arrangerar festivalen. Förutom Umeå kommun, genom Fritid unga, är bland annat Arvidsjaur, Eskilstuna, Lidköping, Malmö, Norrtälje, Skellefteå, Sorsele Uppsala,  Västerås och Örebro med och arrangerar.

Mer information:

Per-Erik Söderström
arbetsledare/fritidsledare, processledare
Fritid unga
070-693 61 22
per-erik.soderstrom@umea.se

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00https://umea.se/press

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 130 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

Tomtebo strand får namn från folktro och Nydalas växtlighet16.6.2021 17:37:17 CEST | Pressmeddelande

Ett stort antal gator, torg, gång- och cykelvägar, parker och broar i det nya stadsdelsområdet Tomtebo strand har fått namn. Namnsättningen för Tomtebo strand anknyter i söder till temat svensk folktro, där utgångspunkten är en övernaturlig skog som lockar in och vilseleder människor – ett vanligt inslag i den svenska folktron. Den östra och norra delen av Tomtebo strand har ett annat fokus. Där uppmärksammas närheten till Nydalasjön genom att namnsätta efter den växtlighet som faktiskt finns i och omkring sjön.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum