Diskrimineringsombudsmannen

Missgynnande att avbryta provanställning efter VAB

Dela

En man vars provanställning avbröts efter att han varit hemma för vård av sjukt barn har missgynnats i strid med föräldraledighetslagen. Den bedömningen gör DO som nu begär att arbetsgivaren ska betala skadestånd till mannen.

Mannen påbörjade en provanställning hos en bilfirma i början av hösten. I samband med det blev mannens barn sjukt. Mannen arbetade sin första arbetsdag men fick därefter vara frånvarande på grund av vård av sjukt barn. När mannen även den fjärde arbetsdagen tvingades meddela att han behövde vara hemma med barnet fick han besked via SMS att företaget behövde personal på plats och att han måste sägas upp.

- Eftersom det finns ett sådant tydligt tidsmässigt samband mellan mannens föräldraledighet och den avbrutna provanställningen är det DO:s bedömning att det är ett missgynnande i strid med föräldraledighetslagen, säger Sofie Haggård Larsson, processförare på DO.

DO bedömer att företaget till följd av missgynnandet ska betala 100 000 kronor i skadestånd för kränkningen. Om företaget motsätter sig DO:s begäran kommer DO att lämna in en stämningsansökan till Arbetsdomstolen.

DO 2022/2980

Nyckelord

Kontakter

Om

Diskrimineringsombudsmannen
Diskrimineringsombudsmannen
Råsundavägen 18
169 04 Solna

08-120 20 700http://www.do.se/

Diskrimineringsombudsmannen (DO) är en myndighet som arbetar för ett samhälle fritt från diskriminering.

Följ Diskrimineringsombudsmannen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Diskrimineringsombudsmannen

Rekryteringsprocess avbröts när arbetsgivaren fick besked om graviditet13.1.2023 08:55:00 CET | Pressmeddelande

När en kvinna i Stockholmsområdet som sökte arbete hos ett finansbolag berättade för rekryteraren att hon var gravid fick hon beskedet att hon inte var aktuell för tjänsten, och ett inbokat möte ställdes in. Beskedet från bolaget kom direkt efter att kvinnan berättat om graviditeten. DO anser efter utredning att det har varit fråga om diskriminering och begär nu att bolaget ska betala diskrimineringsersättning till kvinnan.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum