Svenska Brottningsförbundet

Misstänkt dopingförseelse gällande Jenny Fransson

Dela

Jenny Fransson genomförde en dopingkontroll den 9 januari 2020 där A-provet påvisade ett positivt testresultat. Jenny Fransson är nu interministiskt avstängd fram tills att B-provet har analyserats. Vi som förbund kommer stötta Jenny i den svåra process som hon nu har framför sig.

Svenska Brottningsförbundet jobbar aktivt med att bedriva en ren idrott. Alla våra landslagsaktiva är välutbildade gällande antidopingreglementet. Brottning är en ädel sport där två personer tävlar mot varandra utan utrustning och modern teknik. Det är en av det renaste former av idrottande och att då tävla på lika villkor är och förblir en av grundstenarna inom brottningen.

Om

Svenska Brottningsförbundet
Svenska Brottningsförbundet
Skansbrogatan 7
100 61 Stockholm

http://www.swedewrestling.se

Följ Svenska Brottningsförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Brottningsförbundet

Gällivare Sportklubbs pressmeddelande – Jenny Fransson4.2.2020 12:33:10 CETPressmeddelande

Gällivare Sportklubb är chockade över det besked som nått oss att Jenny Fransson har lämnat ett positivt dopingprov. Varje form av doping är oacceptabel – något vi tar avstånd ifrån. Vi i föreningen står för en ren idrott. En process har nu startats på Dopingkommissionen - en utredning ska göras enligt fastställda rutiner. Det är viktigt att man får klarhet i det som hänt – viktigt med fakta. Föreningen agerade omedelbart under måndagen efter beskedet med att samla alla tränare, ledare och styrelse i brottningssektionen för att utifrån vår föreningspolicy – där nyckelord är bl a öppenhet, ärlighet och förtroende - diskutera det som hänt. Föreningen är mycket stolt över den bredd och topp vi har inom brottningen och de mycket stora framgångar vi haft under många år. Vi har följt Jenny under hela hennes idrottskarriär. Vi har stöttat henne och hon har hela tiden varit en förebild för föreningen och våra barn och ungdomar med sitt sätt att vara. Självfallet är våra tankar just nu hos Jenn

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum