Åklagarmyndigheten

Misstänkt för grov kvinnofridskränkning i Motala begärs häktad även för våldtäkt

Dela

Den man i Motala som anhölls i torsdags på sannolika skäl misstänkt för grov kvinnofridskränkning begärdes i dag söndag häktad av åklagare. Häktningsframställan som lämnats in mot mannen omfattar även nya brottsmisstankar om våldtäkt.

- Jag har i dag begärt personen häktad på sannolika skäl misstänkt dels för grov kvinnofridskränkning men dessutom för totalt fem fall av våldtäkt mot samma målsägande. Våldtäkterna ska ha skett under åren 2017, 2018 och 2019, säger chefsåklagare Eva Nemec Nordh vid Åklagarkammaren i Linköping.

Häktningsförhandling sker vid Linköpings tingsrätt måndag 11 november kl 11.

Målnummer vid Linköpings tingsrätt: B 4431-19

Kontakt

Chefsåklagare Eva Nemec Nordh är tillgänglig för kommentarer på telefon 010-562 58 01 fram till kl 13 måndag.

Presstjänsten
010-562 50 20 

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum