Åklagarmyndigheten

Misstänkt för mord begärs häktad

Dela

En man har i dag begärts häktad för mord i Kungsträdgården i Stockholm den 1 juli. Han begärs också häktad för två fall av försök till mord vid samma tillfälle.

– Jag begär mannen häktad på sannolika skäl misstänkt för mord och två fall av försök till mord, säger kammaråklagare Cecilia Holmbom, som leder förundersökningen.

Häktningsförhandlingen kommer att äga rum i Stockholms tingsrätt i morgon lördag. Någon tidpunkt för förhandlingen är ännu inte bestämd. Tidpunkt beslutas av Stockholms tingsrätt.

Tingsrättens målnummer: B 10702–20.

Kontakt

Kammaråklagare Cecilia Holmbom är tillgänglig efter avslutad förhandling på telefon i cirka 1 timme. 010-562 61 02.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum