Åklagarmyndigheten

Misstänkt för mord i Uddevalla omhäktad

Dela

Den 22-åriga man som är misstänkt för mord på en 17-årig flicka i Uddevalla i november är omhäktad till och med den 17 januari.

Åklagaren hade begärt förlängd åtalstid med fyra veckor, men Uddevalla tingsrätt beslutade om åtalsförlängning i två veckor.

– Det återstår många utredningsåtgärder. Eftersökningar av kroppsdelar pågår, vi inväntar analysresultat från Nationellt forensiskt centrum och förhör pågår med den misstänkta. Jag är förvånad över att tingsrätten inte beviljade en månads åtalsförlängning med hänsyn till den omfattande utredning som återstår i ärendet, säger kammaråklagare Jim Westerberg.

Målnummer i Uddevalla tingsrätt: B 3280–19.

Åklagaren kan inte lämna mer information för närvarande och är inte tillgänglig för media. När ytterligare information finns lämnas den i ett pressmeddelande.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum