Åklagarmyndigheten

Misstänkt för mordförsök i Skellefteå försatt på fri fot

Dela

En 12-årig pojke misstänks ha utsatts för mordförsök inomhus i centrala Skellefteå i tisdags den 28 juni. Brottet kom till polisens kännedom i samband med att 12-åringen sökte vård för sina skador. Den 16-årige pojke som anhölls misstänkt för försök till mord har under fredagen släppts på fri fot. Misstankarna mot pojken kvarstår.

Utredningen har fortsatt med förhör med målsäganden och misstänkt. Även rättsmedicinska undersökningar och platsundersökning har genomförts. 

– Brottsmisstanken försök till mord kvarstår. Risken för att den misstänkte på fri fot påverkar utredningen negativt bedöms som liten. Jag har även tagit hänsyn till den misstänktes ålder och att det utifrån åldern krävs synnerliga skäl för häktning, säger kammaråklagare Andreas Nyberg.

Socialtjänsten är involverade i ärendet och har startat en utredning.

Förundersökningen fortsätter med informationsinsamling genom vittnesförhör och inhämtande av rättsintyg.

Målnummer i Skellefteå tingsrätt: 749-22 


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och tryggheten ökar i samhället. Vi ser till att personer som begår brott ställs till ansvar på ett rättssäkert och effektivt sätt. Åklagaren har en stark roll i rättsväsendet genom att utreda brott, fatta beslut om åtal ska väckas och att processa i domstol. Det står en åklagare bakom varje anhållen, häktad eller dömd person.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum