Norrköpings kommun

Misstänkta missförhållanden på ett gruppboende har polisanmälts

Dela

I förra veckan uppkom misstanke om allvarliga missförhållanden på ett kommunalt gruppboende i Norrköping. Norrköpings kommun ser mycket allvarligt på misstankarna och har vidtagit åtgärder för att klargöra vad som hänt, samt lämnat in en polisanmälan.

Norrköpings kommun har inlett en intern utredning efter att misstanke uppkommit om allvarliga missförhållanden på ett kommunalt gruppboende i Norrköping. Misstankarna gäller bland annat misshandel. En polisanmälan har gjorts.

Den personal som misstänks vara inblandad är arbetsbefriad och extra personal finns på plats på gruppboendet. Det finns rutiner för hur boende och personal ska tas om hand i sådana här situationer, de rutinerna följs nu. Anhöriga till de som bor på gruppboendet är kontaktade. Kommunen säkerställer nu att stöd och stöttning finns för dem som behöver det.

Kontaktperson:
Iris Pettersson
Titel: verksamhetschef för VPF, verksamheten för personer med funktionsnedsättning
Telefon: 072-593 95 29

_________________________________________________________________________________
Avsändare: Maria Björk Hummelgren, presskommunikatör
Telefon: 072-598 66 75

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Pressinbjudan: Fyra år med Norrköpings filmfond – så har det gått12.12.2018 15:33Pressinbjudan

2018 blev året som Norrköping etablerade sig som filmstad, med såväl framgångsrika biofilmer och tv-produktioner som en starkt växande filmnäring i kommunen. Norrköpings filmfond, som initierades för fyra år sedan, har bidragit till framgångarna genom att kontinuerligt stötta olika typer av produktioner som helt eller delvis förläggs i Norrköping. När flera av produktionerna nu har lanserats kan man se hur de mottagits och vad de konkret betytt för Norrköping.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum