Håll Sverige Rent

Mitt under Corona-epidemin: över 20 000 svenskar städar stränder

Dela

Samtidigt som många länder stänger ned är över 20 000 svenskar ute och plockar skräp längs Sveriges stränder. Håll Sverige rent är glada att så många vill hjälpa till trots Corona.

Foto: Jenny Brandt
Foto: Jenny Brandt

- Bara under helgen dubblerades antalet anmälda. Vi har fått anställa extrapersonal för att hinna med att skicka ut skräpplockarpaket till alla som beställer, säger Håll Sverige Rents vd Johanna Ragnartz.

På Håll Sverige Rent ser man det stora anmälningstrycket som en bekräftelse på att man valt rätt strategi. I hela 287 av landets 290 kommuner har människor anmält sig till kampanjen, som körs över längre tid så människor inte måste trängas. Man hoppas att det ska locka ännu fler svenskar som vill hjälpa till. I Norge har man valt att skjuta på sin kampanj till hösten, men Håll Sverige Rent ser ett behov av att engagera människor även under rådande restriktioner. 

- Coronakrisen oroar oss alla. Men att ta hand om vår närmiljö är väldigt positivt, det gör att vi mår lite bättre och blir av med lite ångest. Vi kan göra verklig och synlig skillnad, här och nu, fortsätter Johanna Ragnartz. 

- Många människor i Sverige är hemma mer nu. Då kan vi passa på att ta hand om vår fina natur tillsammans, men på avstånd, avslutar Johanna Ragnartz.

Kusträddarna
www.hsr.se/kusträddarna kan man anmäla sig och i realtid kunna följa hur många som deltar, var flest personer har anmält sig och hur många påsar skräp som hindrats från att hamna i havet. Den som deltar i kampanjen kan få ett gratis skräpplockarpaket skickat hem till sig fram t.o.m. 31 maj. 

Kontakter

Bilder

Foto: Jenny Brandt
Foto: Jenny Brandt
Ladda ned bild

Om

Håll Sverige Rent
Håll Sverige Rent
Rosterigränd 4
117 61 Stockholm

08-505 263 00http://www.hållsverigerent.se

Skräpet finns överallt – i staden, i naturen och i havet. Håll Sverige Rent arbetar för att förebygga och motverka nedskräpningen. Vi samlar kunskap, driver opinion och tar fram konkreta verktyg och lösningar för att stoppa skräpet.

Håll Sverige Rent är en ideell obunden stiftelse. Vi har 90-konto och är därmed en del av Svensk insamlingskontroll.

Facebook

Twitter

Instagram

Följ Håll Sverige Rent

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Håll Sverige Rent

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum