Stockholms stad

Mitt127 vinner årets Nelson Mandela-pris 19 juni 2019

Dela

För tjugoförsta året i rad delar Stockholms stad ut Nelson Mandela-priset för att belöna och uppmärksamma goda initiativ för en mer öppen och integrerad stad. Årets vinnare är Mitt127.

Motivering

Organisationen Mitt127 anordnar varje sommar och vinter 127 Festivalen i Skärholmens stadsdel, vilken årligen har över 35 000 besökare. Festivalen skapar en mötesplats mellan nya och etablerade stockholmare. Den bedrivs och genomförs med hjälp av ungdomar från hela staden, som ansvarar för planering och genomförandet av aktiviteterna och det skapar på så sätt delaktighet.

Organisationen har erbjudit arbetsplatser för flera nyanlända ungdomar, som har gett möjlighet till språkträning och ett utvidgat kontaktnät med jämnåriga etablerade ungdomar. Utöver huvudverksamheten 127 Festivalen bedriver även Mitt127 andra projekt, bland annat tjej- och killgrupper med syfte att inspirera ungdomar till att studera vidare, genom att bland annat erbjuda mentorskap och besök hos företag. Mitt127 är också engagerade inom antimobbningsarbete på skolor i Skärholmen.

Så här beskriver Mitt127 själva sin vision:

”Vi tror på ungdomarna. Med Mitt 127s olika delar lämnas beslutsfattandet till dem som påverkas av besluten allra mest. Vare sig det handlar om aktiviteter på 127 Festivalen eller vilka föreläsare som skall tas in är det våra barn och unga som styr projekten innehåll och riktning där de med hjälp av vuxna projektledare får göra sitt egna område bättre”

www.mitt127.se/om-oss 

Arbetsmarknads- och integrationsborgarråd Fredrik Lindstål om årets vinnare:

Ett stort och välförtjänt grattis till Mitt127. Stockholm är fyllt av duktiga organisationer och initiativ som bör uppmärksammas för sitt integrationsarbete. Ett arbete som ofta är som bäst när det kommer från enskilda medborgare och organisationer i civilsamhället. Inte minst är Mitt127 och 127 Festivalen exempel på det positiva engagemang som finns i Skärholmen, den senaste tidens händelser och mediebilden till trots, säger Fredrik Lindstål (C), arbetsmarknads- & integrationsborgarråd i Stockholm.

Kontaktuppgifter:

Annika Rosbring

Arbetsmarknadsförvaltningen, Stockholms stad

Telefon:  076 12 35 480

E-post: annika.rosbring@stockholm.se 

Nyckelord

Kontakter

ArbetsmarknadsförvaltningenArja Lindholm, kommunikationschef

Jobbtorg Stockholm, Vuxenutbildning Stockholm inklusive SFI, samordning av och samhällsorientering för nyanlända, samordning av övergripande arbetsmarknadsfrågor och flyktingfrågor samt det kommunala uppföljningsansvaret för 16–19-åringar.

08-508 35 516arja.lindholm@stockholm.se

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://stockholm.se
Om Nelson Mandela-priset

I Stockholm görs fantastiska insatser för att skapa mötesplatser mellan nya och etablerade stockholmare. Priset skapar förutsättningar för fler nya möten i vår stad. Priset har delats ut till personer, grupper och verksamheter i Stockholm sedan 1998. 

Prissumman är 50 000 kronor och prisutdelningen är den 16 augusti i Stockholms stadshus. 45 personer och/eller verksamheter nominerades till årets pris.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum