Linköpings kommun

Moa Lignell blir årets artist under Linköpings nationaldagsfirande i Valla

Dela

Moa Lignell deltog i Idol 2011 och slutade där på en tredje plats. Därefter har hon hunnit släppa två egna album. Det senaste ”Ladies Man” släpptes i oktober förra året. I vår har hon rest runt på en omfattande turné med Melissa Horn i Sverige, Norge och Finland. Under nationaldagen kommer fanvakten på sedvanligt sätt marschera från Borggården med en paus vid dansbanan/Kapellet i stadskvarteren där även Folkungagillet dansar. Firandet sker sedan på Valla gård, Friluftsmuseet Gamla Linköping.

Moa Lignell. Foto Micke Eriksson
 

Programmet för nationaldagsfirandet innehåller något för hela familjen. Globengruppen bjuder på ”Ett bus för mycket” och Linköpingsbaserade artisten Ashoo - Marcelo Raisi spelar världsmusik med influenser från Indien, Portugal och östra Afrika. Åsa Sjöberg och Ragnar Dahlberg håller i programmet och bjuder också upp till allsång. Cecilia Gyllenberg Bergfasth, ordförande i Kultur- och fritidsnämnden håller årets högtidstal. 
Det fullständiga programmet släpps inom kort och kommer att finnas tillgängligt på www.linkoping.se/nationaldagen

Kontaktperson: Tina Karlsson, museichef Friluftsmuseet Gamla Linköping, telefon 013-20 66 61 Claes Lauritsen, projektledare Visit Linköping & Co, telefon 013-190 00 14

Linköping har över 150 000 invånare och är landets femte största kommun. Vi har devisen "Linköping - där idéer blir verklighet". Staden växer och attraherar nya invånare. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. Linköping har ett kluster av flygrelaterade företag och är Sveriges flyghuvudstad. I Linköping finns flera hundra innovationsbaserade företag inom bland annat IT, mobil kommunikation och visualisering.

Kontakter

Sonja SandbackaTf. Presschef

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0725-967863 sonja.sandbacka@linkoping.se

Claes LundkvistPresskommunikatör

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0727-336477claes.lundkvist@linkoping.se

Bilder

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping har 158 000 invånare och är landets femte största kommun. Vi har devisen "Linköping - där idéer blir verklighet". Staden växer och attraherar nya invånare. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. Linköping har ett kluster av flygrelaterade företag och är Sveriges flyghuvudstad. I Linköping finns flera hundra innovationsbaserade företag inom bland annat IT, mobil kommunikation och visualisering.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum