Umeå kommun

Mobil mötesplats tillbaka i nyrenoverade Hartvigsgården – bjuder in till invigning

Dela

Hartvigsgården, hemvist för Mobil mötesplats, har öppet igen efter att ha renoverats sedan 2021. Tisdag och onsdag, 20–21 september, klockan 18–21, har de öppet för att visa upp de nya lokalerna för både nya och gamla besökare.

Hela Hartvigsgården har renoverats med nytt kontor och nya lokaler för hemtjänsten på övervåningen. Fritidsgården har en ny ateljé, nytt kök och nya rum för ungdomarna. Lokalerna stängde för renovering i april 2021 och Mobil mötesplats flyttade in i våras. Sedan dess har ungdomar fått vara med och forma lokalerna som nu är redo att visas för fler.

Nyinvigning för både ungdomar och vuxna

När Hartvigsgården nu nyöppnar bjuder Mobil mötesplats bjuda in både ungdomar och vuxna. Tisdag och onsdag, 20–21 september, klockan 18–21, håller de öppet för att visa upp fritidsgården står på samma plats som den gjort sen 1969. Besökare bjuds på kaffe och bullar.

– Det är riktigt härligt att lokalerna här på "Hartan" är fräscha och flexibla! Många av ungdomarna som vi träffar har ju föräldrar som själva har hängt här under åren och vi vill gärna visa även dem hur gården ser ut nu, säger Erik Sandström, fritidsledare på Mobil mötesplats.

Om Mobil mötesplats

Mobil mötesplats är en mötesplats för unga som förflyttar sig. De besöker områden som har ett längre avstånd till en fysisk fritidsgård. De håller till på områdena Grubbe, Carlshöjd och Haga samt i Tavelsjöbygden och på Maja Beskowskolan.

Mobil mötesplats har sitt hemvist på Hartvigsgården med kontor för fritidsledarna samt lokaler för ungdomarna för de dagar då de har verksamhet på Grubbe.

Kontaktperson:

Göran Lindh,
arbetsledare
Mobil mötesplats
090-16 45 43
goran.lindh@umea.se

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00https://umea.se/press

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 130 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum