Enköpings kommun

Mobilitetsveckan i Enköping

Dela

Europeiska mobilitetsveckan är ett europeiskt initiativ för att underlätta och uppmuntra hållbara resor och transporter. Årets tema är bättre resande.

Under Europeiska mobilitetsveckan står tjänstepersoner från Enköpings kommun på stan och pratar om hur vi gör för att förbättra resandet i Enköpings kommun. Vi finns på plats:

Stora torget, 20–21 september, klockan14.30–17.00

Resecentrum 22 september klockan 07.00–09.00 och 15.00–17.00

Vi kommer dela ut cykeltillbehör i form av sadelskydd, reflexer, cykellysen och cykelkarta. På Stora torget har vi även en cykelreparatör på plats som kan hjälpa till med enklare reparationer alldeles gratis!

Vi gör det här inte bara för att uppmuntra medborgare att välja cykeln istället för bilen när det går, utan även för att få komma ut och berätta om vad kommunen gör och kommer göra för att förbättra möjligheten att välja cykeln istället – Berättar Maurizio Freddo, trafikplanerare på Enköpings kommun.

Nyckelord

Kontakter

Om

Enköpings kommun
Enköpings kommun
Kungsgatan 39
745 36 Enköping

0171–62 50 00https://enkoping.se/

Enköping, Sveriges närmaste stad, är en av landets snabbast växande kommuner – mitt i Europas mest expansiva tillväxtområden. Här byggs nya verksamheter, nya stadsdelar växer fram och vi planerar för framtidens Enköping. I kommunen jobbar cirka 3 500 personer för att varje dag erbjuda välfärd och service till invånare, föreningar, företag och besökare.

Följ Enköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Enköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum