Lindholmen Science Park

MobilityXlab lanserar Future Mobility Awards

Dela

MobilityXlab samarbetar med MathWorks för att uppmärksamma startups och scaleups som skapar innovationer inom mobilitets- och transportindustrin. Vinnarna av MobilityXlab Future Mobility Awards tillkännages och får ta emot de exklusiva priserna den 6 oktober på Lindholmen Science Park i Göteborg.

Katarina Brud, MobilityXlab. Bild: MobilityXlab
Katarina Brud, MobilityXlab. Bild: MobilityXlab

MobilityXlab, som är en samarbetsplattform för mobilitets- och transportlösningar, lanserar idag MobilityXlab Future Mobility Awards. Priset uppmärksammar startups och scaleups som arbetar för att förändra framtidens mobilitet och är utvecklat tillsammans med MathWorks, ett USA-baserat företag som utvecklar programvara för ingenjörer och forskare över hela världen. Ansökningen är öppen för globala startups och scaleups fram till 21 augusti.

– MobilityXlab Future Mobility Awards lyfter startups och scaleups, företag som innoverar och förändrar mobilitets- och transportindustrin. De förtjänar verkligen ett erkännande för att de försöker förbättra framtiden för oss alla!, säger Katarina Brud, Director MobilityXlab.

MobilityXlab Future Mobility Awards är ett internationellt pris och startups och scaleups från hela världen uppmuntras att ansöka. För att ansöka måste företaget vara ett registrerat bolag och arbeta för att främja framtidens mobilitet. Ansökningar accepteras inom dessa fyra nyckelkategorier:

  • Hållbarhet
  • AI för säkerhet
  • Uppkoppling
  • Virtuell utveckling

Det vinnande företaget inom varje kategori kommer att tilldelas priser från MathWorks som inkluderar en summa på 2,000 USD och en möjlighet att tala på MathWorks Automotive Conference 2021. Dessutom kommer vinnarna att få exklusiv coaching från MobilityXlabs industripartners. Prisceremonin hålls den 6 oktober på Lindholmen Science Park i Göteborg. Det kommer även att finnas möjlighet att delta i evenemanget online.

Startups och scaleups som ansöker kommer få sina ansökningar granskade av ledare hos några av de främsta, globala företagen inom mobilitets- och transportindustrin: CEVT, Ericsson, Veoneer, Volvo Cars, Volvo Group, Zenuity samt MathWorks, och samtidigt få möjligheten att nätverka med ledare och innovatörer inom de här organisationerna.

– Startup- och scaleupföretag är de som driver mycket av innovationen inom mobilitets- och transportindustrin och MathWorks ser fram emot att hitta och hylla riktig innovation från de här företagen. Det är spännande att samarbeta med MobilityXlab och deras partners för att stötta startups medan de fulländar sina produkter genom modellering, simulering och virtuell teknik, säger Chris Hayhurst, European Consulting Lead, MathWorks.

Juryn består av Anna Westerberg, SVP Volvo Group Connected Solutions, Nishant Batra, CTO Veoneer, Dennis Nobelius, CEO Zenuity, Kiva Allgood, VP IoT Ericsson och Chris Hayhurst, European Consulting Lead, MathWorks. Ytterligare jurymedlemmar kommer att annonseras längre fram.

Ansökan till MobilityXlab Future Mobility Awards stänger den 21 augusti. Prisceremonin kommer att hållas den 6 oktober på Lindholmen Science Park, Göteborg. Läs mer om kriterier och hur du ansöker här: thefuturemobilityawards.com


Kontakt: 
Katarina Brud, Director MobilityXlab
+46 31 7647029
katarina.brud@mobilityxlab.com

Nyckelord

Bilder

Katarina Brud, MobilityXlab. Bild: MobilityXlab
Katarina Brud, MobilityXlab. Bild: MobilityXlab
Ladda ned bild

Länkar

Om

Lindholmen Science Park
Lindholmen Science Park
Lindholmspiren 3-5, Box 8077
402 78 Göteborg

031-764 70 00http://www.lindholmen.se

MobilityXlab grundades 2017 av CEVT, Ericsson, Volvo Cars, Volvo Group, Veoneer och Zenuity i Göteborg. Det är en plattform som kopplar samman och faciliterar kollaboration mellan startups/ scaleups och globala företag. MobilityXlab erbjuder startups ett snabbspår till potentiella strategiska partnerskap med deras sex industripartners. MobilityXlab strävar efter att vara pionjärer inom framtidens mobilitet genom att accelerera global innovation baserat på svensk innovationskultur. MobilityXlabs värd är Lindholmen Science Park med stöd från Vinnova och Västra Götalandsregionen.

Följ Lindholmen Science Park

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Lindholmen Science Park

Nya, banbrytande projekt ska göra framtidens transportsystem hållbara och säkra26.2.2020 13:16:28 CETPressmeddelande

Drive Sweden, ett av de nationella strategiska innovationsprogrammen, startar nu sju nya projekt som ett resultat av den senaste utlysningen. Projekten växlar upp ansträngningarna kring framtidens mobilitet med hjälp av bland annat nya tjänster, AI och delade, uppkopplade och alltmer självkörande fordon. Genom dessa projekt tar Sverige betydelsefulla kliv mot hållbara, effektiva transportsystem för städer och landsbygd.

Pressinbjudan: Välkommen den 28 januari på pressträff och lansering av AI Innovation of Swedens nya nod i Stockholm - partners i världsklass offentliggörs24.1.2020 15:51:39 CETPressinbjudan

I samband med lanseringen av AI Innovation of Swedens nya nod i Stockholm och offentliggörandet av nya partners arrangeras ett event i Stadshuset. Anna König Jerlmyr är värd för eventet och Ibrahim Baylan, Irene Svenonius och Darja Isaksson deltar i programmet. Dessutom äger två spännande paneler rum med högnivårepresentanter från det svenska AI- och innovationsekosystemet, inklusive näringsliv, akademi och offentlig sektor. Media är välkomna att delta under hela eventet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum