A Non Smoking Generation

Mode + löpning = Stark, snygg och tobaksfri?

Dela

Sofia Hedström är modechefen som springer maraton i klänning. A Non Smoking Generation inleder nu ett samarbete med Sofia Hedström för att uppmärksamma flickors hälsa och minska antalet tobaksdebuter.

För att stötta unga tjejer och skapa bättre förutsättningar för både psykisk och fysisk hälsa startar A Non Smoking Generation ett samarbete med Sofia Hedström som är redaktör på Runner’s World, modechef på Women’s Health och modeexpert på Svenska Dagbladet. Tillsammans vill de uppmuntra unga tjejer att springa för att förebygga psykisk ohälsa och tobaksbruk. Det handlar i första hand om att skapa positiva förebilder och inspiration som gör att fler kommer ut och rör på sig men också att lyfta alla de fakta som kan få föräldrar att engagera sig och ungdomar att avstå från tobak.

– Löpningen ger balans i livet och jag vill inspirera unga tjejer att börja springa så att de ska känna sig starkare i sig själva. När man springer får man en otrolig kraft och det är en kraft jag vill att fler ska få ta del av. Jag kunde inte alls identifiera mig med bilden av vad en löpare är när jag började springa efter att inte ha motionerat alls på tio år och jag vill visa att löpning även är för oss som inte passar i mallen, säger Sofia Hedström som snart springer sitt 16:e maraton i klänning.

Den 6 november springer Sofia Hedström New York Marathon för en rökfri generation tillsammans med A Non Smoking Generations generalsekreterare. Såväl unga som vuxna mode- och löparintresserade kommer att kunna följa Sofia före och efter loppet i alla upplevelser, både i Sofias olika forum och i A Non Smoking Generations YouTube-kanal. Planen är också att ge ut en specialdesignad löparklänning i begränsad upplaga.

– Vi är otroligt glada över samarbetet med Sofia Hedström. Vi tror att det kan inspirera fler tjejer till ett aktivt och tobaksfritt liv. Tillsammans kan vi sätta fokus på varför så många unga tjejer mår dåligt och vad vi kan göra för att skapa bättre förutsättningar för en stark och tobaksfri generation säger Helen Stjerna, generalsekreterare, A Non Smoking Generation

Kontakter

Bilder

Om

A Non Smoking Generation
A Non Smoking Generation
Skicka brev: Box 555 12/ Besök: Järntorget 78
102 04 Stockholm

08-10 93 00http://www.nonsmoking.se/

Stiftelsen A Non Smoking Generation har sedan 1979 verkat för att barn och ungdomar själva ska välja att inte börja använda tobak. Organisationen arbetar aktivt för att begränsa tobakens plats i samhället och skapa skyddande miljöer för barn och ungdomar.

Följ A Non Smoking Generation

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från A Non Smoking Generation

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum