Moderata Ungdomsförbundet

Moderaterna är största parti bland unga

Dela

Valresultatet i Europavalet landade på 16,8 procent till Moderaterna vilket betyder att partiet plockar ett mandat till i Europaparlamentet och landar på fyra stycken. Dessutom skördades framgångar bland unga; Moderaterna är det största partiet bland förstagångsväljare samt den solklara vinnaren av skolvalet.

Foto: Moderata Ungdomsförbundet
Foto: Moderata Ungdomsförbundet

- Genom att bli störst bland förstagångsväljarna och vinna skolvalet nationellt visar vi tydligt att framtiden i Sverige är blå. Ungdomar vill ha ett jobb att gå till, frihet på internet och en miljö- och klimatpolitik som inte bara handlar om plakat och symboler, säger Benjamin Dousa förbundsordförande Moderata Ungdomsförbundet.

Trenden för förstagångsväljare och unga är även intressant ur ett annat perspektiv och speglar ett skifte i svensk politik.

- Socialdemokraterna har enorma demografiska problem. Deras väljare är framför allt pensionärer och håller trenden bland unga i sig är de inte ens ett 20-procentsparti i framtiden, säger Benjamin Dousa förbundsordförande Moderata Ungdomsförbundet

Siffror:

  • Moderaterna fick 16,8 procent i Europaparlamentsvalet.
  • Bland väljare i åldern 18-21 år röstade 21 procent på Moderaterna enligt SVT:s vallokalsundersökning.
  • I skolvalet röstade 19,4 procent på Moderaterna enligt siffror från Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF).

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto: Moderata Ungdomsförbundet
Foto: Moderata Ungdomsförbundet
Ladda ned bild

Om

Moderata Ungdomsförbundet
Moderata Ungdomsförbundet
Blasieholmsgatan 4A
111 48 Stockholm

079-3476113http://www.muf.se

Moderata Ungdomsförbundet är Sveriges största och viktigaste politiska ungdomsförbund med 14 000 medlemmar.

Moderata Ungdomsförbundets förbundsordförande heter Matilda Ekeblad. 

Följ Moderata Ungdomsförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Moderata Ungdomsförbundet