Moderaterna

Moderaternas valkampanj presenterad: Nu får vi ordning på Sverige!

Dela

Idag presenterades Moderaternas valkampanj på en pressträff. Huvudbudskapet är ”Nu får vi ordning på Sverige”. Valkampanjen utgår från Sveriges tre största samhällsproblem – brottsligheten, ekonomin och jobben samt energi- och klimatkrisen. Samtidigt tydliggör kampanjen att det finns två olika regeringsalternativ som står mot varandra – ett som är överens i de sakfrågor som är viktigast för landet, och ett som inte är det. Moderaterna samlar det alternativ som är överens och kan få ordning på Sverige.

- Moderaterna går till val på att få ordning på Sverige. Från och med idag kommer vi därför att visa vad valet den 11 september handlar om – kraften att lösa Sveriges största samhällsproblem: brottsligheten, ekonomin och jobben samt energi- och klimatkrisen. På vår sida i politiken samlar vi det alternativ som är överens om de sakfrågor som är viktigast för Sverige, säger Gunnar Strömmer (M), partisekreterare.

- Vi är överens om att det krävs hårdare straff och avskaffad mängdrabatt för att komma åt gängkriminella och serievåldtäktsmän. Om att det krävs en stramare invandring för att klara integrationen. Vi är överens om att det måste löna sig att arbeta. Om ett skattehöjarstopp för att värna hushållens ekonomi – dit hör att fastighetsskatten absolut inte ska återinföras. Och vi är överens om att Sverige måste bygga ny kärnkraft för billigare och grönare el. Vi har reformerna, och är startklara, säger Gunnar Strömmer, och fortsätter:

- På den andra sidan i politiken finns varken gemensam insikt om problemens allvar, eller gemensam uppfattning om hur problemen ska lösas.

- Valet den 11 september är ett vägval om vilket land Sverige ska vara. Runt hörnet finns frihetens och trygghetens och möjligheternas Sverige. Vårt mål är tydligt: Vi ska bilda en borgerlig regering och få ordning på Sverige, avslutar Gunnar Strömmer.

Om valkampanjen
Moderaternas valkampanj är indelad i två faser. I första fasen tydliggörs regeringsalternativen och exempel på de många sakfrågor där Moderaterna, Kristdemokraterna, Liberalerna och Sverigedemokraterna är överens: 

Överens om dubbla straff för gängkriminella
Överens om att avskaffa mängdrabatt för serievåldtäktsmän
Överens om att unga som förnedringsrånar ska sitta inlåsta
Överens om nej till fastighetsskatt
Överens om att det ska löna sig att arbeta
Överens om mindre krångel för småföretagare
Överens om lägre bensinpriser
Överens om att behålla RUT-avdraget
Överens om att mer kärnkraft ger billigare och grönare el
Överens om stram invandring för att klara integrationen
Överens om nej till tvångsbussning av elever

I den andra fasen fortsätter vi att fokusera på brottsligheten, ekonomin och jobben samt energi- och klimatkrisen, och skälen för att väljare som vill få ordning på Sverige ska rösta på Moderaterna. 

Bifogat finns presentationen från dagens pressträff.

Kontakter

Bilder

Dokument

Om

Moderaterna
Moderaterna
Blasieholmsgatan 4A
11148 Stockholm

08-6768000http://www.moderaterna.se

 Sverige ska vara möjligheternas land. Där det är din ansträngning som avgör hur långt du kan gå  – inte varifrån du kommer eller vilka föräldrar du har. Sverige ska vara ett land där klassresor är möjliga - barn ska aldrig ärva sina föräldrars problem. Tillsammans kan vi se till att Sverige får en hoppfull framtid.

Följ Moderaterna

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Moderaterna

Torgmöte med Ulf Kristersson, Elisabeth Svantesson och Anders Borg i Stockholm9.9.2022 12:30:00 CEST | Pressmeddelande

Lördagen, den 10 september, håller Moderaternas partiledare, Ulf Kristersson, Moderaternas ekonomiskpolitiska talesperson, Elisabeth Svantesson och tidigare finansminister Anders Borg ett gemensamt torgmöte på scenen vid Sergels torg. Sedan besöker de gemensamt valstugan vid Karlaplan och möter väljare. Torgmöte på Soltorget vid Sergels torg Tid: Lördagen den 10 september klockan 14:00 Plats: Scenen på Soltorget vid Sergels torg, Stockholm Besök i valstugan vid Karlaplan Tid: Lördagen den 10 september klockan 15:00 Plats: Moderaternas valstuga vid Karlaplan Medier är välkomna att ställa frågor. Föranmälan sker till helena.walentowicz@moderaterna.se eller hanna.stromberg@moderaterna.se

Moderaterna presenterar två nyheter för att få ordning på elkrisen9.9.2022 06:00:00 CEST | Pressmeddelande

Idag, fredagen den 9 september, presenterar Moderaternas ekonomiskpolitiska talesperson Elisabeth Svantesson och energi- och näringspolitiska talesperson Carl-Oskar Bohlin nya förslag för att få ordning på elkrisen – på kort och lång sikt. Tid och plats Tid: 09:30, fredagen den 9 september Plats: Riksdagens presscenter Föranmälan görs till tom.samuelsson@moderaterna.se eller hanna.stromberg@moderaterna.se.

Pressträff med Gunnar Strömmer och Johan Forssell8.9.2022 06:00:00 CEST | Pressmeddelande

Idag, torsdagen 8 september, håller Moderaternas partisekreterare Gunnar Strömmer och rättspolitiska talesperson Johan Forssell en pressträff. På pressträffen presenteras en rättspolitisk nyhet. Föranmälan är obligatorisk och görs till Karl Opdal karl.opdal@moderaterna.se eller Caroline Opsahl caroline.opsahl@moderaterna.se Tid och plats Tid: Torsdag 8 september kl. 14:00 Plats: Riksdagens presscenter Välkomna!

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum