Moderaterna

Moderaternas valmanifest: Så får vi ordning på Sverige

Dela

Idag presenteras Moderaternas valmanifest ”Så får vi ordning på Sverige”. Efter åtta år av socialdemokratiskt styre är Sverige på väg åt fel håll. Moderaterna har viljan och kraften att vända utvecklingen. Förändring behövs, och är möjlig. Valmanifestet tar därför sikte på fyra stora uppgifter: Att krossa den grova brottsligheten och stå upp för rättsstaten. Skydda hushållen, stärka arbetslinjen och ordning och reda i ekonomin. Bygga ny kärnkraft för stabil, billig och klimatsmart el. Och att föra Sverige in i Nato samt rusta upp försvaret.

- Moderaterna har en omfattande, offensiv reformpolitik och vi har samlat ett lag att genomföra politiken med – så vi kan få ordning på Sverige. Vi kommer att ta ansvar för att föra Sverige in Nato. Moderaterna är samlingspartiet i svensk politik och vi samlar majoritet för att lösa problemen. Förändring är möjlig. Rösta på Moderaterna den 11 september, säger Ulf Kristersson (M), partiledare.

- Valet den 11 september är ett val mellan arbetslinje och bidragslinje, mellan sänkt skatt och höjd skatt, mellan överskott i finanserna eller ett övergivet överskottsmål. Sverige har en lång rad riktigt stora problem, Moderaterna har en färdplan för förändring, säger Elisabeth Svantesson (M), ekonomiskpolitisk talesperson.

- Efter åtta förlorade år i kampen mot den grova brottsligheten står nu svenska folket inför ett viktigt vägval. Vill man ha mer av samma eller pröva en annan väg? Vi står startklara, och redo, att krossa gängen och få ordning på Sverige. Den väljare som vill se förändring ska rösta på Moderaterna den 11 september, säger Gunnar Strömmer (M), partisekreterare.

Om valmanifestet ”Så får vi ordning på Sverige”
Moderaterna ser frihetens och trygghetens och möjligheternas Sverige. Den hoppfulla framtidens Sverige. Detta Sverige finns inom räckhåll – om man bara har viljan och kraften att få det gjort som måste göras. Moderaterna har både viljan och kraften. Vi vill och kan få ordning på Sverige. Förändring är möjlig. Därför tar vi nu sikte på fyra stora uppgifter:

Brottsligheten: Krossa den grova brottsligheten och stå upp för rättsstaten
Moderaterna går till val på att genomföra den största omställningen av den svenska rättspolitiken på 60 år. Vi vill införa en helt ny brottsbalk som skärper straffen för allvarliga brott och ger nya verktyg till åklagare och polis, direkt sjösätta mönsterbrytande åtgärder mot gängen och införa det största brottsförebyggande reformpaketet i modern tid, med 52 konkreta åtgärder.

Ekonomin: Skydda hushållen, stärka arbetslinjen och ordning och reda
Moderaterna går till val på att återupprätta arbetslinjen och skydda människors plånböcker. Vi vill sänka skatten för låg- och medelinkomsttagare och pensionärer, införa ett bidragstak, så att det alltid lönar sig att arbeta, samt sänka pris på bensin, diesel och el. Med vår politik blir det 2000 kronor mer i plånboken – i månaden – för en familj med två barn och två bilar. Till detta vill vi också skydda hushållens plånböcker med ett högkostnadsskydd på elen.

Energisystemet: Bygga ny kärnkraft för stabil, billig och klimatsmart el
Moderaterna går till val på en historisk satsning på ett fossilfritt och stabilt energisystem med ny kärnkraft. Vi vill minska utsläppen och säkra framtidens jobb, och samtidigt göra det möjligt för människor att klara av både livet och elräkningen. Därför vill vi bygga ut kärnkraften, laddinfrastrukturen för elektrifiering i hela landet och stärka näringslivets gröna omställning och konkurrenskraft.

Säkerhetspolitiken: Föra Sverige in i Nato och rusta upp försvaret
Moderaterna går till val på att föra Sverige in i Nato och göra Sverige till en aktiv och respekterad medlem, rusta upp försvaret och stärka den civila beredskapen samt använda det svenska EU-ordförandeskapet 2023 till att fokusera på gemensam säkerhet.

Utöver de här fyra uppgifterna är en röst på Moderaterna också en röst på: Kortare vårdköer, kunskapsskola istället för flumskola och minskad invandring och bättre integration. Och även upprustning av Sveriges järnvägar och vägar samt stärkt skydd för medborgarnas fri- och rättigheter.

Läs hela valmanifestet här

Kontakter

Bilder

Om

Moderaterna
Moderaterna
Blasieholmsgatan 4A
11148 Stockholm

08-6768000http://www.moderaterna.se

 Sverige ska vara möjligheternas land. Där det är din ansträngning som avgör hur långt du kan gå  – inte varifrån du kommer eller vilka föräldrar du har. Sverige ska vara ett land där klassresor är möjliga - barn ska aldrig ärva sina föräldrars problem. Tillsammans kan vi se till att Sverige får en hoppfull framtid.

Följ Moderaterna

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Moderaterna

Torgmöte med Ulf Kristersson, Elisabeth Svantesson och Anders Borg i Stockholm9.9.2022 12:30:00 CEST | Pressmeddelande

Lördagen, den 10 september, håller Moderaternas partiledare, Ulf Kristersson, Moderaternas ekonomiskpolitiska talesperson, Elisabeth Svantesson och tidigare finansminister Anders Borg ett gemensamt torgmöte på scenen vid Sergels torg. Sedan besöker de gemensamt valstugan vid Karlaplan och möter väljare. Torgmöte på Soltorget vid Sergels torg Tid: Lördagen den 10 september klockan 14:00 Plats: Scenen på Soltorget vid Sergels torg, Stockholm Besök i valstugan vid Karlaplan Tid: Lördagen den 10 september klockan 15:00 Plats: Moderaternas valstuga vid Karlaplan Medier är välkomna att ställa frågor. Föranmälan sker till helena.walentowicz@moderaterna.se eller hanna.stromberg@moderaterna.se

Moderaterna presenterar två nyheter för att få ordning på elkrisen9.9.2022 06:00:00 CEST | Pressmeddelande

Idag, fredagen den 9 september, presenterar Moderaternas ekonomiskpolitiska talesperson Elisabeth Svantesson och energi- och näringspolitiska talesperson Carl-Oskar Bohlin nya förslag för att få ordning på elkrisen – på kort och lång sikt. Tid och plats Tid: 09:30, fredagen den 9 september Plats: Riksdagens presscenter Föranmälan görs till tom.samuelsson@moderaterna.se eller hanna.stromberg@moderaterna.se.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum