Tekniska verken i Linköping

Modevisning med återbrukade kläder från Stadsmissionen och Myrorna på Stadsfesten

Dela

På lördag (25 augusti) under Stadsfesten i Linköping, finns Tekniska verken på plats i ett tält på Stora torget. En nyhet för i år är en modevisning med återbrukade kläder från Stadsmissionen och Myrorna, som visas i en fartfylld show.

Som tidigare år fokuserar Tekniska verken på det hållbara, resurseffektiva samhället. För att vår värld ska kunna bli mer hållbar behöver vi återbruka i mycket större utsträckning, och i år blir det för första gången ett samarbete med Stadsmissionen och Myrorna som gör en modevisning med just återbrukade kläder.

Den populära leksaksloppisen återkommer, och besökarna i tältet får veta mer om hur ett hållbart resande fungerar genom insamling av Gröna påsen, som bland annat blir fordonsgas i form av biogas.

På Stora torgets scen, som Tekniska verken delar tillsammans med Lejonfastigheter, kommer - förutom Stadsmissionens och Myrornas showande återbruksmodevisning - även barnteaterföreställningen ”Sortera mera” med Trille, Trolle och Trall att äga rum.

Den stora mjuka maskoten i form av Gröna Påsen delar ut kramar till alla barn.

Hållpunkter på scenen:

Kl 11.30 och 13.30
Barnföreställning "Sortera Mera" med Trille, Trolle och Trall.
Alla åldrar ska förstå vikten av att sortera mera, och varför man inte ska slänga skräp i naturen

Kl 12.00, 13.00, 14.00, 15.00
Återbruksmodevisning i samarbete med Stadsmissionen och Myrorna

För mer information kontakta gärna:
Lena Grönkwist, marknadskommunikatör, Tekniska verken, 013-20 92 22
lena.gronkwist@tekniskaverken.se

Kontakter

Bilder

Om

Tekniska verken i Linköping
Tekniska verken i Linköping
Box 1500
581 15 Linköping

013 - 20 80 00https://www.tekniskaverken.se/

Tekniska verken är en del av drygt 230 000 privat- och företagskunders vardag och vi levererar tjänster som gör livet enklare. Vi erbjuder elnät, belysning, vatten, fjärrvärme, fjärrkyla, hantering av avfall, bredband, biogas, effektiva energilösningar och elhandel. Vår vision är att bygga världens mest resurseffektiva region och tillsammans med våra kunder är vi på rätt väg. Välkommen att läsa mer på tekniskaverken.se (http://tekniskaverken.se/)

Följ Tekniska verken i Linköping

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Tekniska verken i Linköping

Tekniska verken i Linköping testar unik reningsmetod i samarbete med SurfCleaner18.6.2019 15:15:40 CESTPressmeddelande

Under vissa tidpunkter på året uppkommer så kallat flytslam i reningsbassängerna på Linköpings avloppsreningsverk, Nykvarnsverket. Slammet lägger sig som en kaka på ytan som kan störa processen och riskerar att sprida dålig lukt. För att bli av med ytslammet krävs idag manuell spolning, ökad energikrävande luftning och dosering av extra kemikalier. Men nu ska en ny smart metod, med unik teknik för rensning av ytslam, testas.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum