Moelven

Moelven fortsätter samarbetet med SOS Barnbyar

Dela

Tillsammans med SOS Barnbyar fortsätter Moelven att skapa möjligheter för barn och unga i några av världens fattigaste länder.

Moelven förlänger samarbetsavtalet med SOS Barnbyar.
Moelven förlänger samarbetsavtalet med SOS Barnbyar.

För andra året i rad stöttar Moelven SOS Barnbyar med en halv miljon kronor.  

- I Moelven är människorna det viktigaste vi har. Det är dom som gör skillnanden, och det samma gäller barnen i SOS Barnbyar. Genom att ge barn och unga möjligheter bidrar vi till att dom kan ändra världen. Det är vi stolta och glada över att få vara en del av, säger koncernchef Morten Kristiansen i Moelven Industrier ASA.

Bakar till förmån för SOS Barnbyar 

Det var för ett år sedan när de 3300 medarbetarna i Moelven, genom en omröstning, bestämde sig för att koncernen skulle samarbeta med just SOS Barnbyar. Nu förlängs samarbetsavtalet ytterligare ett år.

I tillägg till grundbeloppet på 500 000 kronor, har Moelven flere aktiviteter på gång som kan öka beloppet ytterligare. Nu inför julen byts exempelvis trä ut mot pepparkaksdeg när Moelven-anställda bakar pepparkakshus till förmån för SOS Barnbyar.

- För varje pepparkakahus som våra medarbetare skapar, skäner Moelen 250 kronor till SOS Barnbyar. Hittills har vi bakar för 28 000 kronor. Pepparkaksutmaningen gäller december ut, så vi räknar med att det dyker upp flera fina byggen även i mellandagarna, säger Kristiansen. 

SOS Barnbyar sätter stort pris på Moelven-medarbetarnas engagemang.  

- Vi är så glada över vårt förlängda samarbete med Moelven som kommer göra fortsatt stor skillnad. Tillsammans ger vi fler barn en chans att få växa upp till sitt starkaste jag, säger Sara Wäsström, Strategic Partnership Manager i SOS Barnbyar.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Moelven förlänger samarbetsavtalet med SOS Barnbyar.
Moelven förlänger samarbetsavtalet med SOS Barnbyar.
Ladda ned bild
Mjøstårnet i pepparkaksversion, byggt av en av Moelvens medarbetare.
Mjøstårnet i pepparkaksversion, byggt av en av Moelvens medarbetare.
Ladda ned bild

Om

Moelven
Moelven
Industrivegen 2
N-2390 Moelv, Norge

+47 914 348 803https://www.moelven.com/se

Moelven Industrier ASA är en skandinavisk industrikoncern som tillverkar hållbara produkter och tjänster för byggbranschen. 2021 omsatte koncernen 14,8 miljarder NOK och har cirka 3300 medarbetare. Moelvens 33 produktionsbolag är fördelade på 41 produktionsplatser i Norge och Sverige, och är uppdelat i tre divisioner: Timber, Wood och Byggsystem.

Följ Moelven

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Moelven

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum