Moelven

Moelven Wood Sverige stärker ledningen i fem av sina bolag

Dela

Som en naturlig del i utvecklingsarbetet väljer Moelven Wood i Sverige att omorganisera ledningen för några av sina produktionsbolag. Det innebär en vd-ändring i två av Moelven Wood AB:s fem bolag. Nya ledningsfunktioner tillsätts och det finns ett rekryteringsbehov av ledande funktioner.

Foto: Anders Lipkin
Foto: Anders Lipkin

- Vi har genom vårt arbete med att utveckla våra medarbetare, rekryterat nya och genom att satsa på våra traineer skapat en bred bas av medarbetare som både kan och vill. Nu var det dags att göra en förändring. Det innebär att vi nu breddar och utvecklar fler medarbetare med förmåga att ta ett utökat ledningsansvar och använder kompetens där den mest behövs. Det är även mycket glädjande att se att flera av våra tidigare traineer nu är redo att axla ett stort ansvar, säger Mikael Axelsson, vd Moelven Wood AB.

Då George Peterson valt att lämna uppdraget som vd för Moelven Vänerply AB kommer Magnus Ingves nu ta över den rollen. Magnus kommer närmast från uppdraget som vd för Moelven Woods interiörbolag, uppdraget hos Moelven Wood Interiör AB kommer han fortsätta men nu med förstärkning på den kommersiella sidan. Moelven Vänerply kommer även förstärkas med två nya processchefer genom Peter Bengtsson och Erik Hernvall-Jonsson.

- Jag är stolt över att få möjligheten som vd hos Moelven Vänerply AB och ser fram emot att fortsätta utveckla verksamheten vidare tillsammans med de nya processcheferna och alla medarbetare på Moelven Vänerply AB. Det är en spännande industri med många möjligheter och jag tror att vi kommer kunna göra mycket bra tillsammans, säger Magnus Ingves, ny vd hos Moelven Vänerply AB.

Behov av nyrekrytering

Omorganiseringen innebär inte bara vd-ändringar och nya ledningsfunktioner, det innebär också behov av nyrekrytering av ledande funktioner. Hos Moelven Vänerply AB fortsätter rekryteringsarbetet för att stärka bolagets kompetens ytterligare. Även hos Moelven List AB och Moelven Lovene AB kommer rekrytering av ledningsfunktioner påbörjas inom kort.

Omorganiseringen innebär också följande:
Moelven List AB och Moelven Lovene AB: Manuel Sandoval blir tf.vd. Samtidigt startar processen för att hitta en långsiktig lösning för ledningen av de båda bolagen.
Moelven Valåsen Wood AB: Manuel Sandoval är fortsatt vd för bolaget men får förstärkning i form av Hampus Relte, i dag trainee i bolaget, som intar rollen som Produktionschef och Magnus Branting blir Teknisk chef.
Moelven Wood Interiör AB: Magnus Ingves är fortsatt vd för bolaget men med förstärkning på den kommersiella sidan i form av Martin Roth som blir ny Affärsansvarig.

Nyckelord

Kontakter

Mikael Axelsson
Vd Moeven Wood AB
+46 10 122 50 04
mikael.axelsson@moelven.se

Magnus Ingves
Vd Moelven Vänerply AB samt vd Moelven Wood Interirör AB
+46 10 122 51 01
magnus.ingves@moelven.se

Manuel Sandoval
Vd Moelven List AB och Moelven Lovene AB samt vd Moelven Valåsen Wood AB
+46 10 122 51 47
manuel.sandoval@moelven.se

Bilder

Foto: Anders Lipkin
Foto: Anders Lipkin
Ladda ned bild

Om

Moelven
Moelven
Industrivegen 2
N-2390 Moelv, Norge

+47 914 348 803https://www.moelven.com/se

Moelven Industrier ASA är en skandinavisk industrikoncern som tillverkar hållbara produkter och tjänster för byggbranschen. 2021 omsatte koncernen 14,8 miljarder NOK och har cirka 3300 medarbetare. Moelvens 33 produktionsbolag är fördelade på 41 produktionsplatser i Norge och Sverige, och är uppdelat i tre divisioner: Timber, Wood och Byggsystem.

Följ Moelven

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Moelven

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum