Möller Mobility Group

Møller Bil etablerar sig i Göteborg

Dela

Møller Bil Sverige håller på att bygga en exklusiv Audianläggning i Göteborg. – Det ger oss stora möjligheter att växa ytterligare på den svenska marknaden, säger Stein Ivan Solbakken, VD och regionchef för Møller Bil i Sverige. Anläggningen öppnar under sommaren 2019.

Møller Bil etablerar sig i Göteborg med helt ny återförsäljaranläggning på Exportgatan 4.
Møller Bil etablerar sig i Göteborg med helt ny återförsäljaranläggning på Exportgatan 4.

Under många år har Møller Mobility Group genom uppköp och organisk tillväxt byggt upp sin återförsäljarverksamhet i Norge, Sverige och Baltikum. Møller Bil består idag av totalt 67 bilhandlare i Norge, Sverige, Estland, Lettland och Litauen.  Møller Bil etablerade sig i Sverige 2007 och är idag Sveriges näst största återförsäljare av Volkswagen, Audi, Škoda och Seat med totalt tolv försäljningsställen i Mellansverige.

Møller Bil Sverige har under de senaste åren uppnått goda resultat och sålde under 2017 över 11 000 nya och 8 000 begagnade bilar. Under 2017 satte Møller Bil nytt omsättningsrekord med 4,3 miljarder kronor och uppnådde därmed också det bästa resultatet någonsin. Från att främst ha funnits i Mälardalen i Mellansverige är återförsäljarkedjan nu också på väg till Sveriges näst största stad.

–        Vi är mycket glada över möjligheten att bygga en ny exklusiv Audianläggning i Göteborg, säger Stein Ivan Solbakken, VD och regionchef med ansvar för Møller Bils verksamhet i Sverige. Det är en spännande stad där det händer mycket på många områden. Det är mycket roligt att Audiimportören valde just oss för att etablera en ny Audiåterförsäljare, och vi tolkar det som att vi gör ett bra jobb för Audi på den svenska marknaden.

Audis återförsäljaranläggning kommer att få en mycket bra placering nära E6, precis vid infarten till Göteborg norrifrån och även nära centrum.

-          Anläggningen omfattar cirka 4 700 m2 och är mycket centralt placerad och vi ser fram emot att välkomna Audi- kunderna till en ny och modern bilhall, säger Stein Ivan Solbakken.


Etableringen av Møller Bil i Göteborg ger stora möjligheter till ytterligare tillväxt inom ett strategiskt viktigt område för Audi.

-          Vi upplever en stabil och fin tillväxt och ser en stor potential för Møller Bil i allmänhet i Sverige och för Audi i synnerhet, säger Stein Ivan Solbakken.

Audi har ett solitt och brett modellprogram och inleder i år den största modelloffensiven i märkets historia. Under 2019 lanseras märkets första helt elektriska bil, Audi e-tron, en SUV med allt du kan förvänta dig av en bil från Audi.

Framtidens mobilitet bjuder på stora förändringar, bland annat allt fler elbilar. Med vår nya återförsäljaranläggning är vi väl positionerade för att vidareutveckla Audi på den svenska marknaden, säger Stein Ivan Solbakken.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Møller Bil etablerar sig i Göteborg med helt ny återförsäljaranläggning på Exportgatan 4.
Møller Bil etablerar sig i Göteborg med helt ny återförsäljaranläggning på Exportgatan 4.
Ladda ned bild

Om

Möller Mobility Group
Möller Mobility GroupFölj Möller Mobility Group

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.