Dramaten

Moneybrother tar nytt grepp om musiken på Dramaten

Dela

Med teaterns verktyg vill Moneybrother att publiken ska få uppleva en starkare känsla för hans musik än någonsin tidigare. Premiär den 27 april på Lilla scenen för en ny Performance Concert i regi av Maria Blom. Endast ett fåtal biljetter kvar till några av de totalt elva föreställningarna.

Anders Wedin/Moneybrother och Victor Brobacke. Performace Concert på Dramaten. Foto: Niclas Brunzell
Anders Wedin/Moneybrother och Victor Brobacke. Performace Concert på Dramaten. Foto: Niclas Brunzell

Moneybrother är den fjärde artisten, efter Ozzy, Beatrice Eli och Jenny Wilson, som ger en Performance Concert på Dramaten. Nu är det dags för Anders Wendin alias Moneybrother att tillsammans med kollegorna Viktor Brobacke och Johan Persson ta med publiken på en musikresa från uppväxten i en kulturlös bygd till storstan med stora drömmar.

Showen är baserad på musik från Moneybrothers senaste skiva.

Min konsert är som en sorglig krogshow utan krog, i en finstämd mix av musik och dramaturgi. Föreställningen handlar bland annat om hur man bryter mönstret och går vidare, säger Anders Wendin.

I höst är Moneybrother även aktuell med Sverigeturné.

Medverkande: Anders Wendin, Viktor Brobacke och Johan Persson.
Regi:
Maria Blom

Ges inom ramen för Dramaten&.

Performance Concert; Moneybrother, premiär 27 april, Lilla Scenen

Performance Concert
Ett format inom Dramaten&, som startade 2018, där en artist använder sig av teaterns verktyg. Det blir en dramatiserad konsert, som byggs av mötet mellan artist, text, skådespelare, scenografi och andra element från teaterscenen. Målet är en visuell föreställning med mycket musik och ett nytt publikmöte. Ozzy, Beatrice Eli och Jenny Wilson har tidigare gett Performance Concerts på Dramaten.

Dramaten&
ger utrymme åt nyskapande scenkonst och scenkonstnärer som inte ryms inom teaterns ordinarie repertoar. Verksamheten rymmer interdisciplinära samarbeten och nya publikmöten. Programansvarig är Helena Seth.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Anders Wedin/Moneybrother och Victor Brobacke. Performace Concert på Dramaten. Foto: Niclas Brunzell
Anders Wedin/Moneybrother och Victor Brobacke. Performace Concert på Dramaten. Foto: Niclas Brunzell
Ladda ned bild

Om

Dramaten
Dramaten
Dramaten, Box 5037
102 41 Stockholm

08 - 665 61 00http://www.dramaten.se

Kungliga Dramatiska Teatern, mer känd som Dramaten, är Sveriges nationalscen. Teatern verkar utifrån ett uppdrag från regeringen, som bland annat innebär att teatern såväl ska förvalta teaterhistorien som arbeta för teaterkonstens utveckling. På Dramaten spelas således klassiker, nyskriven teater och teater för barn och ungdom. Teatern ägs till 100 procent av svenska staten. VD är Maria Groop Russel.

Teaterhuset vid Nybroplan är Dramatens hemvist sedan 1908, och rymmer fyra scener. Den största, Stora scenen, rymmer upp till 770 besökare. I direkt anslutning till huset vid Nybroplan, på Almlöfsgatan bakom, ligger Lilla scenen. Sedan 1997 har Dramaten också en scen på Elverket, på Linnégatan 69.


Följ Dramaten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Dramaten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum