Norrköpings kommun

Monica Jangland ny vd för Norrevo Fastigheter AB  

Dela

Norrköpings kommun är genom Norrevo Fastigheter ägare till några av Norrköpings mest välkända offentliga byggnader som exempelvis Himmelstalundshallen, Hörsalen, Louis De Geer, Värmekyrkan och Stora teatern. Totalt omfattar Norrevos fastighetsbestånd cirka 116 000 kvadratmeter.

Bildtext: Monica Jangland blir ny vd för Norrevo Fastigheter AB. Foto: Niclas Fasth
Bildtext: Monica Jangland blir ny vd för Norrevo Fastigheter AB. Foto: Niclas Fasth

– Vi är glada över att vi fått möjligheten att rekrytera Monica till att leda bolaget genom förändring. Monica har god erfarenhet av att arbeta med utveckling av fastigheter samt att arbeta i ledande position i politiskt styrda organisationer, säger Lena Byström (S), styrelseordförande, Norrevo Fastigheter AB.

Monica Jangland är idag enhetschef för Affärstöd inom Norrevo Fastigheter. Tidigare har hon bland annat varit tillförordnad vd för det tidigare kommunala bolaget Norra Staden fastighetsutveckling AB.

– Tänk att få vara en del av det stora arbetet med att utveckla Norrköping. Jag känner mig väldigt inspirerad att ha fått det fina förtroendet att fortsätta arbeta med Norrevos uppdrag in i framtiden, säger Monica Jangland, tillträdande vd, Norrevo Fastigheter AB.

Monica Jangland tillträder befattningen den första januari 2022 och ersätter då tillförordnad vd Anna Selander.

Norrevo Fastigheter har sedan 2016 ansvarat för förvaltning och drift av de lokaler som Norrköpings kommun äger eller hyr in till sin kärnverksamhet. Kommunfullmäktige har under året beslutat att det ansvaret ska ligga på samhällsbyggnadskontoret inom Norrköpings kommun. Samtidigt ger Norrevo samhällsbyggnadskontoret i uppdrag att förvalta och drifta de lokaler bolaget själv äger. Förändringen träder i kraft första januari 2022.

Med anledning av ändrat uppdrag har kommunfullmäktige den 20 december beslutat att justera Norrevos ägardirektiv.

I sin roll som vd ingår Monica Jangland också i kommunens koncernledningsgrupp som leds av Anna Thörn, kommundirektör och vd Rådhus AB.

Kontakt:
Lena Byström (S)
Titel: styrelseordförande, Norrevo Fastigheter AB
Telefon: 0733-66 57 92

Monica Jangland
Titel: tillträdande vd, Norrevo Fastigheter AB
Telefon: 011-15 53 20

____________________________________________________

Avsändare: Helena Jalkner, presskommunikatör
Telefon: 0725-97 09 00

Bilder

Bildtext: Monica Jangland blir ny vd för Norrevo Fastigheter AB. Foto: Niclas Fasth
Bildtext: Monica Jangland blir ny vd för Norrevo Fastigheter AB. Foto: Niclas Fasth
Ladda ned bild

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Norrköpings kommun har omkring 143 500 invånare, varav cirka 68 000 är förvärvsarbetande. I kommunen finns drygt 9 000 företag i starka branscher som pappersindustri, transport och logistik, energi, visualisering, medieteknik samt besöksnäring. Dessutom finns många företag inom de gröna näringarna. Med drygt 11 000 anställda är Norrköpings kommun den största arbetsgivaren i Norrköping. Under mandatperioden 2018-2022 styrs Norrköpings kommun av en kvartett, som består av S, L, C och KD. 

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum