Ving Sverige AB

Montenegro lockar med charm, fina stränder och mycket att se och göra

Dela

Till sommaren lanserar Ving en ny destination i programmet, Montenegro. Som semesterresmål är Montenegro relativt okänt, men det finns en nyfikenhet på landet, det visar Vings resepanel där 23 025 personer svarat på semesterrelaterade frågor om Montenegro.

 Petrovac i Montenegro. Foto Pontus Wallin.

Av de 23 025 respondenterna i Vings resepanel har endast sju procent någon gång besökt Montenegro. Men hälften, 53 procent, svarar däremot  att de gärna skulle besöka landet på sin semester. Endast sex procent svarar nej på frågan om de vill semestra i Montenegro medan fyra av tio inte bestämt sig.


Vad lockar med Montenegro? (fler svar möjliga).

1.Att det är ett land som inte så många besökt 51 procent
2.Fina stränder och badvatten 38 procent
3.Relativt kort flygresa från Sverige 36 procent
4.De charmiga gamla städerna 31 procent
5.Att det är prisvärt 25 procent


Montenegro passar för såväl barnfamiljer som vill njuta av sol och bad som för par och vänner som tycker om upplevelser, aktiviteter och sevärdheter. Även en yngre publik som är ute efter nöjesliv kan få vad de söker i Montenegro. Dessutom är prisnivån lägre än på de flesta Medelhavsresmålen, sägerAnna Hagberg, tf. informationschef Ving

Vilka utflykter lockar mest vid ett besök i landet? (fler svar möjliga).

1.Lite lättsammare båtutflykter 39 procent
2.Arrangerad bussutflykt till grannlandet Kroatien och staden Dubrovnik 30 procent
3.Arrangerad bussutflykt till staden Kotor 27 procent
4.Kortare halvdagsutflykter inom Montenegro, t ex Sveti Stefan 27 procent
5.Jag stannar helst på resmålet och tar det lugnt 23 procent

Ving flyger direkt till Montenegro där de tre resmålen Budva, Becici, och Petrovac blir nyheter i programmet. Förutom fina stränder, en rik historia och färgstark kultur så lockar Montenegro även med god mat och låga priser. Ving erbjuder ett flertal utflykter i programmet för den som vill uppleva mer än strand och bad i Montenegro.

För ytterligare information eller högupplösta bilder, kontakta:
Anna Hagberg, tf. informationschef Ving, tel. 0709-513158, anna.hagberg@ving.se

Besök Vings bildarkiv för fler bilder från Montenegro.

Prisexempel:
En vecka på hotell Vile Oliva (VVV+). Avresa den 16 maj, 2018 från Arlanda Airport Stockholm. Boende med del i dubbelrum. Från 19 976 kr inklusive halvpension för två vuxna och två barn.

 

 

Om Resepanelen:
Resepanelen är en internetbaserad, oberoende och opolitisk panel som speglar åsikter när det gäller semester, resor och andra närliggande frågor. Den här panelen har besvarats av 23 025 personer. Undersökningen genomfördes under perioden 12/1–19/1, 2018. Att vara med är frivilligt och helt kostnadsfritt, och man kan när som helst lämna panelen. Urvalet är ett s.k. bekvämlighetsurval och de som svarar väljer själva att göra det via en webbenkät.  

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Ving Sverige AB
Ving Sverige AB
Rålambsvägen 17
10520 Stockholm

https://www.ving.se/

Ving är Sveriges ledande researrangör med resor till knappt 400 resmål i cirka 60 länder. Ving arrangerar charterresor, flexibla paketresor med reguljärflyg och säljer även enskilda flygbiljetter och hotellövernattningar till den som vill resa på egen hand. Resorna säljs via internet, telefon och i utvalda resebyråer över hela landet.

Ving ingår tillsammans med Globetrotter i Ving Sverige AB och har cirka 700 000 resenärer årligen. Ving Sverige AB ingår i den internationella resekoncernen Thomas Cook Group plc som är noterad på London-börsen.

 

Följ Ving Sverige AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Ving Sverige AB

Info kring "Proposed recapitalisation of Thomas Cook Group"12.7.2019 08:27:48 CESTPressmeddelande

Idag meddelade Vings ägare, Thomas Cook att företaget är i samtal med Fosun Tourism, vår idag största aktieägare, och de utlånande bankerna kring att tillföra nytt kapital om 750 miljoner GBP i verksamheten. Efter genomförandet av detta förslag skulle researrangörsdelen vara majoritetsägd av Fosun Tourism som även äger Club Med, medan flygbolaget skulle ägas av Thomas Cook Group plc., utlånande banker och kreditgivare. Flygbolaget och researrangören kommer att fortsätta att arbeta nära tillsammans, som de gör idag. Semesterresor med Ving/Thomas Cook kommer inte att påverkas och kommer att fortsätta att fungera som vanligt. Alla våra semesterresor är skyddade av resegarantin som vanligt och våra kunder kan tryggt boka och resa på semester med oss.

Nu släpps Vings Semesterrapport19.6.2019 10:57:33 CESTPressmeddelande

Nu presenteras 2019 års upplaga av Semesterrapporten som i år för första gången är nordisk. Rapporten visar bland annat att designhotell blir allt viktigare för destinationer, och så även hotellens restaurangkoncept. Hållbarhet är viktigt och den moderna paketresan är mer rätt än någonsin. Rapporten visar också att för Gen Z och Millenals är trenden att många väljer bort solbränna och festande till förmån för lokala upplevelser och tid för återhämtning.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum