Ving Sverige AB

Montenegro lockar med charm, fina stränder och mycket att se och göra

Dela

Till sommaren lanserar Ving en ny destination i programmet, Montenegro. Som semesterresmål är Montenegro relativt okänt, men det finns en nyfikenhet på landet, det visar Vings resepanel där 23 025 personer svarat på semesterrelaterade frågor om Montenegro.

 Petrovac i Montenegro. Foto Pontus Wallin.

Av de 23 025 respondenterna i Vings resepanel har endast sju procent någon gång besökt Montenegro. Men hälften, 53 procent, svarar däremot  att de gärna skulle besöka landet på sin semester. Endast sex procent svarar nej på frågan om de vill semestra i Montenegro medan fyra av tio inte bestämt sig.


Vad lockar med Montenegro? (fler svar möjliga).

1.Att det är ett land som inte så många besökt 51 procent
2.Fina stränder och badvatten 38 procent
3.Relativt kort flygresa från Sverige 36 procent
4.De charmiga gamla städerna 31 procent
5.Att det är prisvärt 25 procent


Montenegro passar för såväl barnfamiljer som vill njuta av sol och bad som för par och vänner som tycker om upplevelser, aktiviteter och sevärdheter. Även en yngre publik som är ute efter nöjesliv kan få vad de söker i Montenegro. Dessutom är prisnivån lägre än på de flesta Medelhavsresmålen, sägerAnna Hagberg, tf. informationschef Ving

Vilka utflykter lockar mest vid ett besök i landet? (fler svar möjliga).

1.Lite lättsammare båtutflykter 39 procent
2.Arrangerad bussutflykt till grannlandet Kroatien och staden Dubrovnik 30 procent
3.Arrangerad bussutflykt till staden Kotor 27 procent
4.Kortare halvdagsutflykter inom Montenegro, t ex Sveti Stefan 27 procent
5.Jag stannar helst på resmålet och tar det lugnt 23 procent

Ving flyger direkt till Montenegro där de tre resmålen Budva, Becici, och Petrovac blir nyheter i programmet. Förutom fina stränder, en rik historia och färgstark kultur så lockar Montenegro även med god mat och låga priser. Ving erbjuder ett flertal utflykter i programmet för den som vill uppleva mer än strand och bad i Montenegro.

För ytterligare information eller högupplösta bilder, kontakta:
Anna Hagberg, tf. informationschef Ving, tel. 0709-513158, anna.hagberg@ving.se

Besök Vings bildarkiv för fler bilder från Montenegro.

Prisexempel:
En vecka på hotell Vile Oliva (VVV+). Avresa den 16 maj, 2018 från Arlanda Airport Stockholm. Boende med del i dubbelrum. Från 19 976 kr inklusive halvpension för två vuxna och två barn.

 

 

Om Resepanelen:
Resepanelen är en internetbaserad, oberoende och opolitisk panel som speglar åsikter när det gäller semester, resor och andra närliggande frågor. Den här panelen har besvarats av 23 025 personer. Undersökningen genomfördes under perioden 12/1–19/1, 2018. Att vara med är frivilligt och helt kostnadsfritt, och man kan när som helst lämna panelen. Urvalet är ett s.k. bekvämlighetsurval och de som svarar väljer själva att göra det via en webbenkät.  

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Ving Sverige AB
Ving Sverige AB
Rålambsvägen 17
10520 Stockholm

https://www.ving.se/

Ving är Sveriges ledande researrangör med resor till fler än 400 resmål i över 50 länder. Ving arrangerar charterresor, flexibla paketresor med reguljärflyg och säljer även enskilda flygbiljetter och hotellövernattningar till den som vill resa på egen hand. Resorna säljs via internet, telefon och i utvalda resebyråer över hela landet.

Ving ingår tillsammans med Globetrotter i Ving Sverige AB med ca 200 anställda och cirka 700 000 resenärer årligen. Ving Sverige AB ingår i den internationella resekoncernen Thomas Cook Group plc som är noterad på London-börsen.

 

Följ Ving Sverige AB

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Ving Sverige AB

Premiär för Vings nya Sunprime Pearl Beach på Kos2.8.2018 08:29Pressmeddelande

I dagarna var det premiär för Vings nya hotell Sunprime Pearl Beach i Marmari på Kos. Sunprime är vuxenkonceptet med snygg skandinavisk design som blivit en stor succé och som växer med nya hotell och destinationer för varje år. Tillsammans med bohemchica Casa Cook Kos har Ving nu två egna designhotell på Kos med några minuters promenad från varandra, detta vid en av öns vackraste stränder i Marmari.

Ving genomför ännu en månad till förmån för Min Stora Dag1.8.2018 08:23Pressmeddelande

Under augusti gör Ving en kraftsamling till förmån för stiftelsen Min Stora Dag. Många barn och unga i Sverige lever med allvarliga sjukdomar och/eller diagnoser. Min Stora Dag vill ge dessa barn någonting utöver det vanliga att hämta kraft ifrån när vardagen känns tuff. Syftet med månaden är att berätta om samarbetet, bidra med gåvor och uppmana omvärlden att också stötta Min Stora Dag.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum