Åklagarmyndigheten

Mordmisstänkt i Piteå nu häktad på den högre misstankegraden

Dela

Den 58-årige man som sedan tidigare varit häktad på den lägre misstankegraden, skäligen misstänkt, för mord den 27 september 2020 i Piteå kommun har i dag häktats vid Luleå tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för mord. Han förnekar alltjämt brott.

Vid den tekniska undersökningen av brottsplatsen har det gjorts fynd som stärker misstankarna.

- Det preliminära rättsmedicinska obduktionsbeskedet har inkommit och ger vid handen att den avlidna dött av skallskador som orsakats av trubbigt våld. Skadorna är förenliga både med fall i trapp och med att ha uppkommit genom slag med tillhygge. Den avlidna påträffades i bostadens trappa, säger kammaråklagare Ulrika Schönbeck.


Målnummer i Luleå tingsrätt: B 2819-20


Tidigare pressmeddelande i ärendet (28/9)


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum