Transportföretagen

Morgondagens flyg - Välkommen till lansering av rapporten

Dela

Flyget förändras nu snabbt. Ny teknik som elektrifiering och vätgasdrift skapar möjligheter till helt ny tillgänglighet med delvis nya farkoster. Transportföretagen har låtit Independent Business Group (IBG) titta närmare på dessa frågor och nu är rapporten färdig.

Morgondagens flyg
Morgondagens flyg

När tekniken nu förbereder sig för ett språng måste resten av systemet hänga med. Ny infrastruktur på marken och i luften ska planeras och utvecklas och det är viktigt att de reglerande myndigheterna kan hålla jämna steg med branschens utveckling. Samtidigt måste vi fundera på om nuvarande strukturer är tillräckliga för att hantera framväxten av ett delvis nytt transportslag. Vad är till exempel kommunernas roll när det gäller ”närflygtrafiken” över städerna?

Ur rapporten:

”Rapporten ”Morgondagens flyg” beskriver flygsektorn idag och imorgon och handlar om hur flyget, flygplatser och tillkommande drönartrafik utvecklas och kan påskynda omställningen till den fossilfria transportekonomin i Sverige, så att vi kan nå klimatmålen, enligt Parisavtalet.

Rapporten identifierar också potentiella utmaningar som kan vara hämmande för en snabb och nödvändig utveckling av flygtaxi och frakt med drönare i och med utvecklingens ”disruptiva” natur där markinfrastrukturen och luftfarten möts och skapar helt nya, omvälvande transportslag och transportvägar.”

Transportföretagen välkomnar er till en högintressant timme med morgondagen i sikte.

28 mars 2022 kl 10-11.

Eventet livesänds i våra sociala kanaler.
Anmäl dig gärna här: 

https://response.questback.com/transportfretagentfab/ktl7rkiilt

10.00-10.05 Introduktion

10.05-10.30 Presentation av rapporten Morgondagens flyg.

10.30-10.45 Diskussion med representanter från Trafikverket, Transportstyrelsen och LFV

10.45-11.00 Diskussion med politiker ur Trafikutskottet

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Morgondagens flyg
Morgondagens flyg
Ladda ned bild

Om

Transportföretagen
Transportföretagen
Storgatan 19
102 49 Stockholm

08 762 71 00https://www.transportforetagen.se/

Transportföretagen är transportnäringens och säkerhetsbranschens bransch- och arbetsgivarorganisation och samlar 9 700 medlemsföretag med cirka 221 500 anställda.

Följ Transportföretagen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Transportföretagen

Arlanda måste fungera – flygbranschen begär möte med Morgan Johansson19.5.2022 10:30:00 CEST | Pressmeddelande

De långa köerna till flygplatsernas säkerhetskontroller med missade avgångar och upprörda resenärer har tyvärr inte undgått någon. Nu vill flygbranschen att myndigheterna underlättar för flyget att återanställa tidigare personal samtidigt som mer resurser måste till för att ytterligare korta den generella handläggningen. Säkerhetsprövningen måste genomföras men både kan och behöver effektiviseras menar Transportföretagen.

Ny rapport visar på brister i upphandling av kollektivtrafik18.5.2022 06:00:00 CEST | Pressmeddelande

Sveriges regioner upphandlar varje år kollektivtrafik för cirka 52 miljarder kronor. Idag publicerar Sveriges Bussföretag en rapport om hur upphandlingarna av regional busstrafik för 2021 genomförts. Rapporten visar på flera goda exempel men pekar också på brister. Bland annat följer alla regioner inte branschens indexrekommendationer, rekommendationer som tagits fram gemensamt av nationella företrädare för kollektivtrafikmyndigheter och trafikföretag och som i sig möjliggör en hållbar utveckling av kollektivtrafiken.

Transportföretagen och Göteborgsregionen vill råda bot på mekanikerbrist17.5.2022 10:00:00 CEST | Pressmeddelande

Det råder stor brist på personbils- och lastbilsmekaniker i Sverige. Bara i Göteborgsregionen saknas nära 300 mekaniker, vilket är en stor del av landets totala behov. Därför startar Göteborgsregionens kompetensnav nu en valideringsinsats, där personer som har rätt kompetens för att arbeta som mekaniker, men som saknar fullständiga betyg, kan få sina kunskaper validerade.

Ny styrelse i Sveriges Bussföretag17.5.2022 09:59:22 CEST | Pressmeddelande

Vid dagens årsstämma blev Tomas Byberg omvald till ordförande i bransch- och arbetsgivarförbundet Sveriges Bussföretag. Tomas Byberg är vd för Byberg & Nordin. Han är också bussbranschens företrädare i det arbete som nu pågår inom den svenska kollektivtrafiken för att återstarta sektorn efter det stålbad coronapandemin inneburit. Sveriges Bussföretags styrelse fick efter stämman idag flera nya ledamöter från både större koncerner och mindre familjeföretag från hela Sverige.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum