Tidningsutgivarna

Morgonpressens annonsintäkter ökade under tredje kvartalet

Dela

Morgonpressens annonsintäkter från webben, appar och tryckta tidningar ökade med 12 procent under det tredje kvartalet i år, jämfört med samma period föregående år. Det visar ny statistik från branschorganisationen TU – Medier i Sverige.

[OBS: I en tidigare version av pressmeddelandet förekom här en felaktig uppgift. Nu rättad.]

Den dramatiska minskningen i annonsintäkter både i tryckta och digitala kanaler under det tredje kvartalet förra året, står i skarp kontrast till en hälsosammare utveckling under kvartal 3 i år.

De digitala kanalerna står för en betydande del av ökningen – de digitala annonsintäkterna ökade med 22 procent till 189 miljoner kronor jämfört med det tredje kvartalet 2020. Motsvarande utveckling för annonsintäkterna i papperstidningar var en ökning med fyra procent till 420 miljoner kronor.

”Det är en stark utveckling efter en tuff period, inte minst vad gäller landsortspressens digitala kanaler som ökade med hela 29 procent under Q3. Därmed ser vi att landsortspressens digitala kanaler nu upplever den rekyl som storstadspressen hade under årets andra kvartal då de hade en ökning med 26 procent. Under Q3 klingade ökningen i storstadspressens digitala kanalerna av något och var procentuellt sett ungefär hälften så stor som den hos landsortspressen”, säger TU:s vd Johan Taubert.

Kontakter

Länkar

Om

Tidningsutgivarna
Tidningsutgivarna
Kungsgatan 62
111 22 Stockholm

08-692 46 00https://tu.se/

Följ oss gärna på Twitter och på Facebook!

TU – Medier i Sverige är en branschorganisation som arbetar för fria och konkurrenskraftiga medier för ett öppet och demokratiskt samhälle.

Läs mer om mediehusens branschorganisation.

Swedish Media Publishers' Association, Box 22500, SE-104 22 Stockholm.

Besöksadress: Kungsgatan 62, 3 tr. Tel: +46 8 692 46 00.

info@tu.se, www.tu.se, www.dagspress.se
 

Information om hur vi samlar in och använder personuppgifter i vår verksamhet finns i vår dataskyddspolicy >>

Följ Tidningsutgivarna

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Tidningsutgivarna

Offentlighetspriset 2022 till Vingåkers kommun28.11.2022 09:30:00 CET | Pressmeddelande

Vingåkers kommun är årets mottagare av Offentlighetspriset. Priset är instiftat av branschorganisationen Tidningsutgivarna (TU) för att värna offentlighetsprincipen – som är en grundläggande förutsättning för ett öppet samhälle – samt markera vikten av att den upprätthålls. Vingåkers kommun får priset för sitt tydliga uttalade mål om transparens – och att i praktiken efterleva det.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum