Tidningsutgivarna

Morgonpressens annonsintäkter ökar via digital tillväxt

Dela

Morgonpressens annonsintäkter från webben, appar och tryckta tidningar ökade med 4 procent under 2021, jämfört med samma period förra året. Det visar ny statistik från branschorganisationen Tidningsutgivarna (TU).

Efter att drygt var femte annonskrona försvann under det första pandemiåret 2020 har vändningen kommit under det något mindre covid-19-präglade året 2021. Sett över helåret är det den digitala annonseringen som ligger bakom morgonpressens ökade annonsintäkter.

Annonsering i digitala kanaler ökade med hela 15 procent till 853,0 miljoner kronor under 2021, jämfört med föregående år. Samtidigt sjönk annonsintäkterna i tryckta tidningar med 1 procent till 1 992,7 miljoner kronor, relativt 2020. Utvecklingen innebär att digitala kanalerna ökat sin andel av morgonpressens totala annonsintäkter från 23 procent 2019 via 27 procent 2020 till 30 procent 2021.

”Det är ett styrkebesked att morgonpressens annonsintäkter vänt uppåt efter en i många avseenden svår period. Särskilt glädjande är det att den digitala affären växer stadigt både i landsorts- och storstadspress. Tre kvartal i rad ser vi nu växande annonsintäkter i både tryckta och digitala kanaler, vilket är en liten men ändå efterlängtad ljusning efter en lång period av sjunkande annonsintäkter.” säger Johan Taubert, vd, Tidningsutgivarna.

Kontakter

Länkar

Om

Tidningsutgivarna
Tidningsutgivarna
Kungsgatan 62
111 22 Stockholm

08-692 46 00https://tu.se/

Följ oss gärna på Twitter och på Facebook!

TU – Medier i Sverige är en branschorganisation som arbetar för fria och konkurrenskraftiga medier för ett öppet och demokratiskt samhälle.

Läs mer om mediehusens branschorganisation.

Swedish Media Publishers' Association, Box 22500, SE-104 22 Stockholm.

Besöksadress: Kungsgatan 62, 3 tr. Tel: +46 8 692 46 00.

info@tu.se, www.tu.se, www.dagspress.se
 

Information om hur vi samlar in och använder personuppgifter i vår verksamhet finns i vår dataskyddspolicy >>

Följ Tidningsutgivarna

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Tidningsutgivarna

Offentlighetspriset 2022 till Vingåkers kommun28.11.2022 09:30:00 CET | Pressmeddelande

Vingåkers kommun är årets mottagare av Offentlighetspriset. Priset är instiftat av branschorganisationen Tidningsutgivarna (TU) för att värna offentlighetsprincipen – som är en grundläggande förutsättning för ett öppet samhälle – samt markera vikten av att den upprätthålls. Vingåkers kommun får priset för sitt tydliga uttalade mål om transparens – och att i praktiken efterleva det.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum