Stockholms stad

Mosaik av unga i Järva

Dela

Åtta feriearbetande ungdomar i Rinkeby-Kista skapar under höstlovet ett offentligt konstverk i gångtunneln på Kvarnbygången under Hjulstavägen. Deras personliga bilder fyller väggarna i form av en stor mosaik med färger hämtade från närområdet.

Ungdomar skapar konstverk av mosaik i Järva
Ungdomar skapar konstverk av mosaik i Järva

-Vi är så glada att arbeta med mosaik. Det blir ett bestående verk i stadsbilden som vi hoppas deltagarna stolt ska kunna visa upp för sina barnbarn, sägerJohan Westerlund, Enhetschef, Unga Berättar - Kulturskolan Stockholm.

Förutom ökad delaktighet i sitt närområde ger projektet ungdomarna möjlighet att prova på ett arbete inom kultur och media. De skapar digitala förlagor till verken med hjälp av iPads. Förlagorna skissas sedan som riktlinjer och verket växer fram. Ungdomarna behöver inte ha tidigare erfarenhet av arbete med kakel eller mosaik utan de lär sig processen under arbetet. De går därifrån med nya konstnärliga och hantverkskunskaper.

Projektet handleds av mediepedagoger från Unga Berättar - Kulturskolan Stockholm och genomförs på uppdrag av Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning. Förlagan är den mosaik som under sommarens feriearbete skapades av ungdomar i Tensta. Unga Berättar har sedan 2013 handlett feriearbetande ungdomar i arbetet med att skapa offentlig konst. Tidigare verk syns i Bagarmossens centrum, i Björkhagen, på pelarna bakom Fältöversten och två tunnlar under Glanshammarsgatan i Hagsätra.

Välkommen att besöka platsen under höstlovet för att och se verket växa.

För frågor vänligen kontakta Cristina Blendea, 076-123 18 52, cristina.blendea@edu.stockholm.se

Om Unga Berättar
Unga Berättar är en verksamhet inom Kulturskolan Stockholm. Vårt mål är att stärka barn och ungas delaktighet i samhället. Metoden skiftar beroende på projekt men vi utgår alltid från den personliga berättelsen. Hos oss hörs barn och ungas röster genom digitala berättelser, filmer, fotografier eller andra kreativa uttryck. Deltagarna involveras i hela processen på riktigt och på ett lustfyllt sätt.

Hemsida: kulturskolan.stockholm.se/ungaberattar

Instagram: @ungaberattar  Facebook:/ungaberattar  Twitter:@ungaberattar

Nyckelord

Bilder

Ungdomar skapar konstverk av mosaik i Järva
Ungdomar skapar konstverk av mosaik i Järva
Ladda ned bild

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

Kulturförvaltningen 

I Kulturförvaltningen ingår Kulturskolan, Liljevalchs konsthall, Stockholm konst, Stockholms stadsbibliotek, Stadsmuseet med Medeltidsmuseet och Stockholmia förlag samt Evenemangsavdelningen.

 

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Nu ska Hornstull bli ännu tryggare och mer attraktivt17.6.2021 11:13:45 CEST | Pressmeddelande

Hornstulls torgyta och Hornsbruksgatan mellan Borgargatan och Långholmsgatan ska snart få en ansiktslyftning. Det är en del i Stockholms stads långsiktiga arbete med att öka tryggheten och attraktiviteten i det offentliga rummet. Hornstull är en välbesökt plats där många rör sig. I samarbete med fastighetsägarna i området utvecklas Hornstull nu för ökad trygghet och tillgänglighet samt för förbättrad trafiksäkerhet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum