Norrköpings kommun

Mosstorpsskolans kök vinnare av Let’s create-priset på Idrottsgalan

Dela

Norrköpings kommun delar ut priset Let’s create Norrköping på Idrottsgalan, som hölls i Flygeln på torsdagskvällen. Priset tilldelas någon som gör extra insatser för barn och ungas hälsa och välbefinnande. 2019 års pristagare är Mosstorpsskolans kök.

Carolina Eriksson, Rickard Kling och Cecilia Malmros på Mosstorpsskolans kök.
Carolina Eriksson, Rickard Kling och Cecilia Malmros på Mosstorpsskolans kök.

”Här lagar vi mat med kärlek och omtanke, med bra råvaror!” skriver Mosstorpsköket på sitt färgsprakande Instagramkonto, som verkligen inspirerar till att laga och äta god och hälsosam mat. För ett skolkök som verkligen gör det lilla extra för att eleverna ska få den kost och energi som behövs under en skoldag, tilldelades Mosstorpsskolans kök årets Let’s createpris på Idrottsgalan.

– Maten är en viktig del av människors hälsa och välmående – inte minst hos unga personer. Därför är skolköket en central del av skolans verksamhet. Mosstorpsköket gör något utöver det vanliga för att eleverna ska må bra och få de bästa förutsättningarna för att orka med skoldagarna, säger Kikki Liljeblad (S), ordförande i utbildningsnämnden.

– Priset tilldelas någon eller några som gör extra insatser för barn och ungas hälsa och välbefinnande. Mosstorpsskolans kök utför ett fantastiskt arbete och sprider engagemang, inspiration, kunskap och stolthet för maten och skolan i stort, säger Louise Flygt, kommunikationsdirektör.

Kontaktpersoner:
Kikki Liljeblad (S)
Titel: ordförande utbildningsnämnden
Telefon: 0706-28 59 28

Louise Flygt
Titel: kommunikationsdirektör
Telefon: 0761-28 11 94

_____________________________________________________________________
Avsändare: Maria Björk Hummelgren, presskommunikatör
Telefon: 072-598 66 75

Nyckelord

Bilder

Carolina Eriksson, Rickard Kling och Cecilia Malmros på Mosstorpsskolans kök.
Carolina Eriksson, Rickard Kling och Cecilia Malmros på Mosstorpsskolans kök.
Ladda ned bild

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Pressinbjudan: Årets utdelning av stipendier och utmärkelser inom kultur och idrott15.8.2019 08:00:00 CESTPressinbjudan

Sju stipendier kommer att delas ut till personer och föreningar som utmärkt sig inom idrott- och kulturlivet i Norrköping i år. Samtidigt delas även utmärkelser till årets värdefulla idrottsförening och idrottsledare ut. Det är första gången stipendierna och utmärkelserna delas ut samtidigt och det sker under högtidliga former i samband med Norrköpings symfoniorkesters konsert med Rickard Söderberg på stora scenen i Vasaparken.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum