Contentalot

Möt hösten i Barcelona med resatillspanien.se!

Dela
Det sägs att Barcelona är staden som aldrig sover. Det sägs även att Barcelona alltid erbjuder något för alla åldrar och intressen. Intresset för att resa till Barcelona och för att uppleva allt det fantastiska som staden har att erbjuda är enormt bland oss svenskar. Vad är det då som lockar oss svenskar i tiotusentals till Barcelona varje år och vad är det som man absolut inte får missa vid ett besök i Kataloniens vackra huvudstad?

Resatillspanien.se - en ny sida som hjälper dig inför din resa

För att hjälpa alla som funderar på att boka en resa till Barcelona nu i höst så kommer här våra bästa tips på saker att se och göra på plats.

  • La Sagrada Família 

Denna fantastiska kyrka är en av världens mest kända byggnadsverk och ritad av en av världens mest kända arkitekter, Antoni Gaudí. Den första stenen i bygget lades redan 1892 och där La Sagrada Família förväntas vara färdigbyggd först 2026. La Sagrada Família lockar över 4 miljoner turister varje år, vilket gör det till det mest besökta monumentet i hela Spanien och något man bara inte får missa vid ett besök i Barcelona.

  • Las Ramblas

På Barcelonas huvudgata, Las Ramblas, samlas allt och alla. För turister i massor, restauranger, caféer, barer, gatumusiker och konstnärer m.fl så är Las Ramblas det självklara valet. Njut av allt det som Las Ramblas har att erbjuda på plats men var också uppmärksam på dina värdesaker då Las Ramblas även blivit ökänt för sina ficktjuvar.

  • Parc Güell

Det går inte att komma ifrån att hela Barcelona genomsyras av arkitekten Gaudí och alla hans fantastiska verk. Park Güell är en park och fantastivärld med surrealistiska byggnader som ligger mitt i Barcelona och som omges av fantastiskt vackra trädgårdar och som även dessa designades av Gaudí själv.

  • Camp Nou 

För många så är Gaudí Barcelona, och för många fotbollsälskare i staden så är FC Barcelona det. Laget spelar på mäktiga Camp Nou och är en arena som tar emot närmare 100 000 åskådare. Atmosfären är elektrisk och aldrig så bra som när ett El Clásico spelas mot ärkerivalen Real Madrid.

  • Barcelonas matmarknader

Stadens två stora matmarknader är Santa Caterina eller St Josep de la Boqueria. För alla som älskar mat i alla dess former så är ett besök på en (eller varför inte på båda) av dessa enorma matmarknader ett absolut måste. Här hittar man främst mat från regionen men även från andra delar av Spanien och världen.

  • Barri Gótic 

De Gotiska kvarteren, Barri Gótic, är en upplevelse i sig. Vid ett besök i Barri Gótic så slungas man tillbaka 2000 år i tiden med en fantastisk romersk arkitektur som bland annat återspeglar sig i smala gränder och vackra kullerstensgator.

Alla dessa platser ovan nämnda är enbart ett axplock av alla de magiska platser och sevärdheter som Barcelona har att erbjuda och som gör att många återkommer år efter år ,och som resatillspanien.se skriver om.

Är man själv lockad av en härlig höstresa till Barcelona så rekommenderas det alltid att man besöker Resatillspanien.se för att där kunna hitta bästa möjliga pris på resor, hotellboenden, hyrbilar och utflykter i Barcelona.

Kontakt:

resatillspanien.se

info@resatillspanien.se

Bilder

Om

Contentalot
ContentalotContentalot är en webbbyrå som hanterar pressreleaser och artiklar för små som stora företag.

Följ Contentalot

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Contentalot

5 tips when searching for a water damage company26.12.2022 18:03:05 CET | Pressmeddelande

Today, there are many resources, recommendations and all marketing outlets to find what you're looking for, it can be overwhelming and even a put off as there is so much information and options to choose from. Sometimes taking it upon yourself is useful and exciting, even an added hobby for some. However, doing that, or the friend that's good at everything is not the best option, atleast for extreme situations like water disasters and floods that happen in some way little or great for most Americans.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum