Umeå kommun

Möt Johanna Davidsson - Världens snabbaste kvinna till Sydpolen

Dela

Johanna Davidsson är en sjuksköterska som brinner för friluftsliv och extrema utmaningar. 2014 korsade hon med sin syster, som första svenskar, Grönland från syd till norr non-stop på skidor. För det utsågs hon till Årets Äventyrare och fick mersmak.

Foto: Anna Lovehed
Foto: Anna Lovehed

År 2016 kom nästa remarkabla expedition. Ensam tog hon sig för att skida till Sydpolen. Den 15 november inledde hon expeditionen vid Hercules Inlet, en vik i västra Antarktis, för att ta sig de 110 milen till Sydpolen. Och på julafton nådde hon sitt mål. En skidtur på 38 dagar, 23 timmar och 5 minuter, som gav henne världsrekordet som  snabbaste kvinnan till Sydpolen. 

På tisdag 29 maj kommer hon till Vävenscenen och berättar om sin bok Solo Sister och såklart, resan till Sydpolen, den tuffa vägen dit och alla strapatser längs färden.

När: 29 maj klockan 19:00
Var: Vävenscenen
Biljetter och mer information: Kulturreceptionen i Väven samt vaven.se och tickster.com

Kontakt

Cecilia Flodström
Programansvarig Umeå Stadsbibliotek
070-330 32 46
cecilia.flodstrom@umea.se

Nyckelord

Bilder

Foto: Anna Lovehed
Foto: Anna Lovehed
Ladda ned bild

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00http://www.umea.se/kommun

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är norra Sveriges största arbetsgivare. Våra verksamheter präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service.

Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 129 000 personer och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050. I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid. Här finns också västvärldens snabbaste bredband.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum