Sveriges Allmännytta

Möt Sveriges Allmännytta i Almedalen 2022 – seminarier och bostadspolitisk debatt

Dela

Sveriges Allmännytta är på plats under Almedalsveckan för att sätta fokus på tre högaktuella samhällsfrågor; hur skapas trygga bostadsområden, vilka effekter får de skenande byggpriserna på allmännyttans byggande och hur kan klimatpåverkan från transporter till och från hemmet minska.

Sveriges Allmännytta genomför två seminarier och en debatt som alla äger rum på Sustainable Innovations Hållbarhetsarena på Teaterskeppet i Visby gästhamn.

Debatt 5 juli kl. 9.00–9.45 Trygga bostadsområden – en utopi?

Går det att åstadkomma trygga bostadsområden, och hur gör man i så fall? Vilka vägar framåt ser dagens bostadspolitiker och hur kan bostadsföretagen som finns i områdena dygnet runt bidra? Efter en inledning om vad allmännyttan gör för att skapa trygga bostadsområden följer en debatt med representanter för riksdagspartierna. Mer information.

Seminarium 6 juli kl. 10.00–10.45: Så löser vi livspusslet i en utsläppsfri värld

Allmännyttans klimatinitiativ visar att en stor del av hyresgästernas klimatpåverkan kommer av transporter till och från hemmet. Hur kan vi med befintliga resurser erbjuda en bättre tjänst till alla boende och hjälpa dem att minska utsläppen? Är parkering den dolda resursen för hållbar omställning? Seminariet arrangeras tillsammans med KTH, Move About och Sustainable Innovation. Mer information.

Seminarium 6 juli kl. 13.00–13.45: Nödbroms för bostadsbyggandet – vad händer när priset för att bygga blir för högt? 

Byggmaterialpriserna skenar och byggpriserna har nått nivåer som gör att allmännyttan får allt svårare att bygga nytt till hyror som människor har råd med. Samtidigt råder det bostadsbrist i majoriteten av Sveriges kommuner. Hur löser vi denna till synes omöjliga ekvation? Seminariet lyfter bland annat bland annat vilka åtgärder som Sveriges Allmännytta ser behövs för att allmännyttan ska kunna fortsätta bygga hyresbostäder som fler har råd med. Mer information.

För mer information, kontakta:

Viktoria Raft, kommunikationschef, Sveriges Allmännytta, 08–406 55 38, viktoria.raft@sverigesallmannytta.se

Ulrika Lamberth, pressansvarig, Sveriges Allmännytta, 08–406 55 25, ulrika.lamberth@sverigesallmannytta.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Sveriges Allmännytta
Sveriges Allmännytta
Hornsgatan 15
118 46 Stockholm

08-406 55 00http://www.sverigesallmannytta.se

Sveriges Allmännytta är bransch- och intresseorganisationen för 318 allmännyttiga kommunala och privata bostadsföretag som bygger och förvaltar hyresbostäder för alla i hela landet. Tillsammans har de över 945 000 hyresbostäder

Vi bistår våra medlemmar så att de kan vara långsiktiga och konkurrenskraftiga aktörer på bostadsmarknaden. På så sätt bidrar vi gemensamt till en hållbar utveckling – ekonomiskt, miljömässigt och socialt.

Följ Sveriges Allmännytta

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Sveriges Allmännytta

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum