Svenska Skridsko-, Kälk- och Rullidrottsförbundet

Möt världsmästaren och världsrekordhållaren Nils van der Poel i Göteborg

Dela

Nils van der Poel gör ett träninsgbesök i Göteborg och Västsverige tillsammans med vår grupp Olympisk Offensiv.

Nils van der Poel har ägnat tiden efter VM åt att förbereda sig med träning. Basen har varit Åre men nu gör Nils ett besök i Göteborg och Västsverige.  

Nils träningsupplägg är att han tränar väldigt stora volymer på en relativt låg intensitet. Träningen är inriktad på cykel, löpning och skidor. All träning handlar om att komma så väl förberedd till den kommande säsongens tävlingar, och med siktet inställt mot de kommande Olympiska spelen i Peking 2022.

Nu kommer Nils till Göteborg där han kommer ägna några dagar tillsammans med vår satsning Olympisk Offensiv (klicka på länken för se vilka aktiva som ingår samt beskrivning av satsningen). I gruppen finns det aktiva som både bidrar med sparring i Nils träning och har siktet inställt på att kvala in med ett lagtempolag tillsammans med Nils.

Tisdagen den 18:e maj kommer Nils och gruppen genomföra ett långpass på cykel runt om i Västsverige. Träningsrundan beräknas ta mellan 6-8 timmar. Gruppen kommer att utgå ifrån Wegastugan som ni hittar på Ruddalens Idrottscentrum i Västra Frölunda.

Efter träningspasset kommer gruppen tillbaka till Wegastugan och då ges möjlighet att göra intervjuer med både Nils och övriga aktiva i Olympisk Offensiv. Vi bjuder även på fika i anslutning till intervjuer.

Ni har möjlighet att stämma av hur Nils satning och träning fortlöper, hur våra aktiva i Olympisk Offensiv kan dra nytta av Nils och vice versa. Ni kommer att kunna få info om vad som krävs för att kvala in med ett lagtempolag till både världscup och mästerskap samt att både Johan Röjler (Personlig tränare åt Nils) och Joel Eriksson (Förbundskapten och tränare för Olympisk Offeniv) finns på plats. Pressansvarig Mattias Hadders finns också på plats.

Läs mer om våra elitaktiva

Om ni finner ett intresse av att deltaga så anmäler ni er till Mattias Hadders

OBS: Mer detaljer om dagen kommer skickas via mail till alla som avser att deltaga.

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Om

Svenska Skridsko-, Kälk- och Rullidrottsförbundet
Svenska Skridsko-, Kälk- och Rullidrottsförbundethttps://www.swesports.org/
SweSports (eller Svenska Skridsko- Kälk- och Rullidrottsförbundet som är vårt juridiska namn) är ett idrottsförbund som gillar mångfald! SweSports består i dagsläget av elva olika idrotter som vi samlar inom tre idrottsområden.
SweSkating - Long Track Speedskating, Långfärdsskridsko, Short Track Speedskating
SweSliding – Alpinrodel, Banrodel, Bob, Naturrodel, Skeleton, Sledcross.
SweRolling - Inline Speedskating, Roller Derby 
 

Följ Svenska Skridsko-, Kälk- och Rullidrottsförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Skridsko-, Kälk- och Rullidrottsförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum