Linköpings stift

Motalas nya herde välkomnas av biskop Martin Modéus

Dela

Söndag 14 oktober kommer biskop Martin Modéus till Motala för att ta emot församlingens nya kyrkoherde Lars-Eric Norrsäter.

"Motala församling – mer än klockringning” är en devis som församlingen ibland använder sig av. Men räkna med klockors klang söndag 14 oktober då det rings in för kyrkoherdemottagning i Motala kyrka 11.00.

Lars-Eric Norrsäter var tidigare kyrkoherde i Söderbärke, en mindre församling i södra Dalarna. Nu är han herde över en av Linköpings stifts största församlingar med ca 22 000 medlemmar. Han har varit på sin nya tjänst sedan början av augusti.

Lars-Eric Norrsäter är född och uppväxt i Norrköping. Nu är han alltså tillbaka i Östergötland, i andra änden av Motala ström, en situation han trivs med:

- Jag gläds åt att alla goda medarbetare och församlingsbor jag hittills träffat, säger han.

Biskop Martin Modéus leder mottagandet i Motala kyrka. Där deltar också samtliga körer i församlingen, ett 90-tal körsångare kommer att finnas på plats.

Efter gudstjänsten blir det samling i församlingshemmet.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Ladda ned bild
Martin Modéus biskop i Linköpings stift. Foto: Zandra Erikshed
Martin Modéus biskop i Linköpings stift. Foto: Zandra Erikshed
Ladda ned bild

Om

Linköpings stift
Linköpings stift
Ågatan 65 (Box 1367)
581 13 Linköping

013-24 26 00https://www.svenskakyrkan.se/linkopingsstift

Linköpings stift är en av Svenska kyrkans 13 regionala enheter och omfattar norra Småland och Östergötland. Stiftets uppgift är att stötta de 103 församlingarna i området och att förvalta kyrkans tillgångar. Biskopen i Linköpings stift heter Martin Modéus. Vi arbetar utifrån visionen "levande församlingar". 

Följ Linköpings stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings stift

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum