Göteborg & Co AB

Mötesbranschen i Göteborg vinnare av internationell utmärkelse

Dela

Besöksnäringen i Göteborg samlades digitalt när Göteborg & Co Möten höll sin årliga partnerträff. Framtiden inom mötesbranschen diskuterades och deltagarna var med när mötesstaden Göteborg emottog IAPCO Driving Excellence Award för leverans av möten med hög kvalitet genom god samverkan, hållbarhet och avtryck inför framtiden.

Annika Hallman fick ta emot priset av Ori Lahav, ordförande för IAPCO, som var med på länk från Tel Aviv. Foto: Marie Ullnert
Annika Hallman fick ta emot priset av Ori Lahav, ordförande för IAPCO, som var med på länk från Tel Aviv. Foto: Marie Ullnert

–  Det här är en utmärkelse till hela Göteborgs besöksnäring, som visar på betydelsen av den långsiktiga samverkansstrategin mellan branschens aktörer. Möten bidrar till kompetenshöjning och utveckling av forskning, näringsliv och samhälle. Vi vill fortsätta att vara en hållbar och innovativ destination som talar med en samlad röst, säger Annika Hallman, chef på Göteborg & Co Möten om utmärkelsen.

Nomineringen som gjordes av IAPCO-medlemmen och mötesarrangören Kenes Group, gick till den aktör som med engagemang levererat ett eller flera framgångsrika möten. Nomineringen lyfte också fram den samverkan som de olika aktörerna i mötesstaden byggt upp under många år. Utmärkelsen var planerad att delas ut vid en internationell branschmässa tidigare i år, men på grund av pandemin är det först nu den officiella utdelningen kunde ske.

IAPCO Driving Excellence Award delades ut av Ori Lahav, President för IAPCO/Vice President Kenes genom en digital överlämning från Tel Aviv och motiveringen löd: “We have hosted a number of events in Gothenburg. One thing that became apparent once we started working with the Gothenburg’s team was the superb blend between the different suppliers. In very few destinations do you feel like you are talking to one cohesive meeting organism that is working together with you towards organising the perfect event.”

Priset är ett av de erkännanden som Göteborg nyligen tagit emot. Tidigare i veckan meddelande Lonely Planet att de, i sin årliga lista Best in Travel 2021, utnämnt Göteborg som vinnare i kategorin hållbarhet och därmed utsett staden till den bästa hållbara staden i världen att besöka, Best Sustainable City Stay.Göteborg har tidigare,fyra år i rad, utsetts till världens mest hållbara destination enligt Global Destination Sustainability Index. Dessutom är Göteborg tillsammans med Malaga European Capital of Smart Tourism 2020.

Prisutdelningen hölls vid ett årligt partnermöte förrepresentanter från besöksnäringen i Göteborg. Mötet är en betydande del i att dela kunskap och stärka den samverkan som är viktig och unik för mötesstaden Göteborg. I år hölls mötet digitalt med sändning från Svenska Mässan. Mötesbranschens stora framtida utmaningar stod på agendan.

Peter Grönberg, VD på Göteborg & Co inledde mötet med att berätta hur läget generellt ser ut för destinationen Göteborg och hur Göteborg & Co ställt om kommunikationen för att stötta besöksnäringen, samt hur Göteborg & Co ser på framtiden i evenemangs- och mötesstaden.

Annika Hallman fortsatte därefter att prata om mötesstaden och den omställning som mötesbranschen har gjort de senaste månaderna. Vidare fick deltagarna ta del av omvärldsbevakning och internationella trender som påverkar den globala mötesindustrin, samt de viktigaste strategierna för att hantera utvecklingen och vad som kommer att avgöra om ett möte är framgångsrikt i framtiden. Annika adresserade också de utmaningar som mötesindustrin står inför i framtiden och hur destinationen kan arbeta med dessa. En viktig del i arbetet är hållbarhet och den samverkan som Göteborg och dess aktörer är starka på.

Benny Karlsson, Direktör Mässor och Möten på Svenska Mässan passade på att inspirera och visa hur Svenska Mässan arbetar och driver utvecklingen som framtida mötesplats.

Branschens parter är överens om att det fysiska mötets fördelar inte går att ersätta med virtuella lösningar. Fokus fortsatt framåt är på fysiska möten, samtidigt med möjlighet till både fysiskt och virtuellt deltagande, s.k. hybridmöten. Göteborg står sig stark i denna utveckling och som fortsatt ledande mötesstad.

Varje år bjuder Göteborg & Co Möten in medlemmar inom lokala besöksnäringen till en partner- och nätverksträff. Syftet är att ge möjlighet utbyta erfarenheter med andra inom staden, samt att få ytterligare kunskap och information om det senaste inom mötesstaden Göteborg.

International Association of Professional Congress Organizers - IAPCO representerar 137 företag bestående av över 9 700 professionella kongressarrangörer, mötesplanerare och chefer för internationella och nationella kongresser, kongresser och speciella evenemang från 39 länder.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Annika Hallman fick ta emot priset av Ori Lahav, ordförande för IAPCO, som var med på länk från Tel Aviv. Foto: Marie Ullnert
Annika Hallman fick ta emot priset av Ori Lahav, ordförande för IAPCO, som var med på länk från Tel Aviv. Foto: Marie Ullnert
Ladda ned bild

Länkar

Om

Göteborg & Co AB
Göteborg & Co AB
Mässans gata 8
412 51 Göteborg

+46 (0)31-368 40 00http://goteborgco.se

Göteborg & Co:s uppdrag är att få fler att upptäcka och välja Göteborg. Det görs genom att i bred samverkan leda och driva utvecklingen av Göteborg som hållbar destination så att alla som lever och verkar här gynnas av en växande besöksnäring.

Göteborg & Co är moderbolag i klustret Turism,Kultur & Evenemang där Liseberg, Got Event och Göteborgs Stadsteater ingår. Göteborg & Co är en del av Göteborgs Stad.

Ladda ner bilder från vår mediabank.

Följ Göteborg & Co AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Göteborg & Co AB

Become a Leader – GFF och SvFF söker fler kvinnliga ledare i ny digital kampanj8.3.2021 12:30:01 CETPressmeddelande

Den 16 maj går UEFA Women´s Champions League Final av stapeln på Gamla Ullevi i Göteborg. Inför stormatchen, och i samband med internationella kvinnodagen den 8 mars, vill Göteborgs Fotbollförbund och Svenska Fotbollförbundet locka fler tjejer och kvinnor till att bli engagerade ledare och viktiga förebilder. För att nå ut till så många som möjligt satsar GFF och SvFF på en digital kampanj i sociala medier. Frontfigur och förebild är Sveriges mest kända kvinnliga ledare, Pia Sundhage.

LiveLabbet är här – en experimentell nyhet i Vetenskapsfestivalens skolprogram4.3.2021 10:51:11 CETPressmeddelande

Årets skolprogram bjuder på vetenskapsshower online i nya LiveLabbet. Den 12–14 april får grundskoleklasser chansen att laborera i interaktiva livesända shower med Universeum, AstraZeneca, Nobel Prize Organization och Tom Tits Experiment. Programledare är Leila Trulsen känd från SVT och UR. Vetenskapsfestivalen i Göteborg hålls för 25:e gången och pågår 12–18 april.

GFF och SvFF lockar kvinnliga fotbollsdomare i ny digital kampanj15.2.2021 07:24:25 CETPressmeddelande

Göteborgs Fotbollförbund och Svenska Fotbollförbundet satsar på att få fler tjejer och kvinnor att utbilda sig till fotbollsdomare. Med sin satsning Plus 10 000 visar förbunden på allvar att jämställdhetsfrågan är en fråga som prioriteras. I samband med UEFA Women´s Champions League Final som går av stapeln på Gamla Ullevi den 16 maj passar de på att locka fler kvinnliga domare genom en digital kampanj i framför allt sociala medier.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum