Järfälla Kommun

Mötesplats Jakobsberg invigs med trygghet i fokus

Dela

Mötesplats Jakobsberg ska bidra till ökad närvaro av trygghetsaktörer på en plats som av många upplevs som otrygg. Bland annat ska lokalen användas för så kallade utsättningsmöten för ordningsvakter, trygghetsvärdar, fältassistenter m.fl.

Trygghetskontoret Mötesplats Jakobsberg är en del av det 77-punktsprogram för ökad trygghet och säkerhet i Järfälla som beslutades i Kommunstyrelsen i april 2019. Bakgrunden är att Jakobsbergs centrum länge har upplevts som otryggt, delvis kopplat till den droghandel som polisen konstaterat finns här. Mötesplats Jakobsberg ska vara en bas för kommunens trygghetsaktörer som ordningsvakter, trygghetsvärdar, fältassistenter och nattvandrare där de kan samlas och hålla informationsmöten innan de ska ut och jobba på kvällen.

– Min förhoppning är att droghandeln i Jakobsbergs centrum störs om det finns en ökad närvaro av till exempel ordningsvakter, poliser och väktare. Målsättningen är självklart att det inte ska finnas någon öppen drogscen i Jakobsberg, eller i Järfälla överhuvudtaget och att hela centrumområdet kan upplevas som tryggare, säger Emma Feldman (M), kommunstyrelsens ordförande.

Lokalen ska även kunna rymma andra aktiviteter som temaveckor, olika sorters möten och öppna hus, som till exempel krisberedskapsveckan. Mötesplats Jakobsberg invigdes den 24 juni och har redan börjat användas av kommunens trygghetspersonal.

Nyckelord

Kontakter

Emma Feldman (M)Kommunstyrelsens ordförande

Emma Feldman är kommunstyrelsens ordförande och kommunalråd i Järfälla. Presskontakt John Backvid, john.backvid@jarfalla.se, 073-077 79 75

073-077 79 75John.backvid@jarfalla.se

Bilder

Om

Järfälla Kommun
Järfälla Kommun
Riddarplatsen 5
177 80 Järfälla

08-580 285 00https://www.jarfalla.se/

Järfälla i nordvästra Stockholm är en av de snabbast växande kommunerna i Sverige. Med ny tunnelbana, spår och vägar växer Barkarbystaden och Barkarby station fram till ett av regionens bästa kollektivtrafiknav. Järfälla växer, och samtidigt som det byggs nya attraktiva bostäder planerar vi för tusentals nya jobb i attraktiva kontorslägen, högre utbildning och fler besökare.

Följ Järfälla Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Järfälla Kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum