Norrköpings kommun

Mötesplats Norrköping ska utveckla företagsklimatet i kommunen

Dela

Som en del i kommunens arbete med att utveckla företagsklimatet kommer tjänstepersoner från näringslivsavdelningen och samhällsbyggnadskontoret att tillsammans besöka runt 90 företag under november. Aktiviteten kallas Mötesplats Norrköping.

Foto: Fredrik Schlyter.
Foto: Fredrik Schlyter.

– Syftet är att tillsammans med företagen utveckla företagsklimatet i Norrköping. Vi vill ge vår organisation bättre kunskap om hur företagens vardag ser ut och hjälpa till att hitta lösningar där det är möjligt. Det handlar om att vi tillsammans kan göra Norrköping till en ännu bättre stad, säger kommunstyrelsens ordförande Sophia Jarl (M).

Norrköpings kommun skickade i slutet av augusti ut en inbjudan till företag i kommunen där de kunde visa intresse för ett besök. Runt 90 företag nappade och kommer under de närmsta veckorna att få besök.

Aktiviteten kallas Mötesplats Norrköping och det övergripande syftet är att stärka företagsklimatet i Norrköpings kommun.

Mötesplats Norrköping avslutas med en gemensam lunch fredag 2 december på Louis De Geer Konsert & Kongress Trozelligalleriet för alla som deltagit.

–  Mötesplats Norrköping är en del av det arbete vi nu gör för att stärka företagsklimatet. Vi vill bidra till en stärkt dialog mellan kommun och näringsliv. Det har visat sig vara en av nyckelfaktorerna för ett bra företagsklimat. Genom en ökad dialog kan vi bidra till nyanställningar, ökade investeringar och ökat samarbete mellan företag och kommun, säger näringslivsdirektör Joakim Ljungqvist.

Kontakt:
Sophia Jarl (M)
Titel: kommunstyrelsens ordförande
Telefon: 0725-83 69 66

Joakim Ljungqvist
Titel: näringslivsdirektör
Telefon: 0725-98 68 59

____________________________________________
Avsändare: Andreas Åsenheim, presskommunikatör
Telefon:072-584 72 15

Bilder

Foto: Fredrik Schlyter.
Foto: Fredrik Schlyter.
Ladda ned bild

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

 Norrköpings kommun har omkring 145 000 invånare, varav cirka 68 000 är förvärvsarbetande. I kommunen finns drygt 13 000 företag i starka branscher som pappersindustri, transport och logistik, energi, visualisering och medieteknik samt besöksnäring. Med drygt 11 000 anställda är Norrköpings kommun den största arbetsgivaren i Norrköping. Under mandatperioden 2022-2026 styrs Norrköpings kommun av borgerlig samverkan, som består av M, KD och L. 

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum