Vänsterpartiet Malmö

Motion om förebyggande aktivitet!

Dela
Vi vet att det är allt för få barn som rör sig i den utsträckning de skulle behöva för att må bra. Det finns stora vinster, såväl för enskilda individer som samhället i stort, att få fler barn och unga aktiva i meningsfulla rörelseaktiviteter. Vänsterpartiet vill främja detta och motionerar därför om att Malmö stad ska införa "Aktivitet Förebygger", också kallad Hässleholmsmodellen.
Lisa Stolpe (V). Fotograf: Emmalisa Pauly (måste anges)
Lisa Stolpe (V). Fotograf: Emmalisa Pauly (måste anges)

- Skolan har alltid varit en viktig plats för främjandet av god hälsa. De lokala föreningarna likaså. Aktivitet Förebygger är ett lysande exempel på hur dessa kan samverka mot gemensamma mål, säger Lisa Stolpe (V) som under gårdagens kommunfullmäktigemöte lämnade in motionen. 

Aktivitet Förebygger är ett samarbete mellan kommun, civilsamhälle och näringsliv. I Hässleholm omfattar det alla kommunala skolor och 25 föreningar i kommunen, där elever i årskurs 4 och 6 har föreningsverksamhet på skoltid.

Genom att utöka dessa elevers timplan med en extra idrottslektion per vecka ökar elevernas möjligheter till en aktiv skoldag. Det ökar också kännedomen om de lokala föreningarna och främjar därmed en aktiv fritid utanför skoltid. 

Vänsterpartiet vill att Aktivitet Förebygger ska införas i Malmö Stad som ett pilotprojekt på en lämplig skola i kommunen i förhoppning om att det kan sprida sig till hela skolverksamheten.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Lisa Stolpe (V). Fotograf: Emmalisa Pauly (måste anges)
Lisa Stolpe (V). Fotograf: Emmalisa Pauly (måste anges)
Ladda ned bild

Länkar

Om

Vänsterpartiet Malmö
Vänsterpartiet Malmö
Nobelvägen 51 B
214 33 Malmö

040-96 64 67http://www.vmalmo.se

Vänsterpartiet Malmö är Vänsterpartiets största partiförening. Vi kämpar för ett jämlikt Malmö i kommunfullmäktige men verkar också bland Malmös socialistiska, feministiska, antirasistiska och gröna rörelser. Jämlika samhällen är en förutsättning för alla människors frihet.

Följ Vänsterpartiet Malmö

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vänsterpartiet Malmö

Malmövänstern motionerar: Förbättra rehabiliteringsprocessen29.3.2023 06:00:00 CEST | Pressmeddelande

Att hitta rätt kompetens är välfärdens största utmaning. När arbetskraften inte räcker till går det inte att möta kompetensutmaningen enbart genom att rekrytera fler, istället behövs både nya arbetssätt och att tillvarata och utveckla kompetensen hos de befintliga medarbetarna. Samtidigt vittnar många sjukskrivna medarbetare och tidigare anställda inom Malmö stad om svårigheter att rehabiliteras tillbaka till arbete eller få möjlighet att byta arbetsplats eller arbetsuppgifter inom hela staden.

Vräk inte barn!24.3.2023 06:00:00 CET | Pressmeddelande

Just nu pågår utredningen ”Uppsägning av hyresgäster som begått brott” som ska ”se över den hyresrättsliga regleringen kring uppsägning av hyresavtal i fall där hyres­gästen, eller någon som denne ansvarar för, begått brott i lägenheten eller i närområdet”. Det var den förra regeringen som tillsatte utredningen, men nu har regerings­partierna och SD gått ut med att de vill gå ännu längre. De riktar särskilt in sig på att öka möjligheterna att vräka hela familjer på grund av vad någon i familjen gjort.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum