Umeå kommun

Motions- och skidspår öppnar upp för terrängcykling på prov

Dela

Under barmarkssäsongen 2020 öppnas tio motions- och skidspår upp för terrängcykling på prov. Efter säsongen kommer testet att utvärderas för att se om det finns möjlighet till att öppna upp spåren permanent.

Idag driver kommunen enbart Klasmyran för terrängcykling. Det finns även föreningar som öppnat upp några spår för terrängcykel. Enligt de kommunala ordningsföreskrifterna är det idag inte tillåtet att cykla i övriga kommunala motions- och skidspår. 

– Vi vill testa om vi kan öka möjligheterna till terrängcykling genom att öppna upp några av våra motionsspår. Fungerar det bra för alla som vistas i spåret finns möjlighet till att göra det till en permanent lösning, säger Anders Linder, avdelningschef drift, Fritidsförvaltningen, Umeå kommun.

Utvärdering av hur testet gått görs under vintern.

Spår som öppnar upp för terrängcykling

De kombinerade motions- och skidspår som öppnar upp är Bräntevägen Holmsund, Ersboda, Gimonäs, Hörnefors, I20, Innertavle, Nydala, Röbäck, Rödåsel och Tavelsjö. Samtliga spår kommer att skyltas upp med anslag.

Visa hänsyn till varandra

Som cyklist bör du tänka på att hålla till höger, anpassa farten och vara beredd på möten med fotgängare. På samma sätt bör du som fotgängare tänka på att hålla till vänster och vara beredd på att möta eller bli omkörd av cyklister.

Mer information

Anders Linder
avdelningschef, drift
Fritidsförvaltningen
090-16 54 07
070-570 78 45
anders.linder@umea.se

Nyckelord

Kontakter

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00http://www.umea.se/kommun

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 125 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid. Här finns också västvärldens snabbaste bredband.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum