Motormännen

Motormännen vill se fler stimulanser för miljödrivmedel

Dela

Med anledning av Miljömålsberedningens delbetänkande som presenterades idag och debattartiklar i flera av de större dagstidningarna vill Motormännen understryka vikten av att snabbt skapa förutsättningar för Sveriges bilister att välja drivmedel som är mer skonsamma för miljön.

Carl-Erik Stjernvall, teknisk expert Motormännen
Carl-Erik Stjernvall, teknisk expert Motormännen

- Precis som miljömålsberedningen framhåller måste det finnas långsiktiga spelregler och strategiska styrmedel för att nå en hållbar fordonsflotta. Vi vill därför se fler alternativ till laddhybrider. Och för dem som inte har råd med en elbil kan den senaste generationens biodrivmedel vara ett alternativ under förutsättning att dessa subventioneras i motsvarande utsträckning, säger Carl-Erik Stjernvall, teknisk expert på Motormännen.

Vi kan inte vänta längre. Politikerna behöver ta ansvar och fatta strategiskt genomtänkta och långsiktiga beslut.

- Ingen vinner på att vara passiv i frågan. För att snabbt åstadkomma en faktisk miljövinst vill vi se fler subventioner och inom fler områden. Att EU inte ger Sverige möjlighet till långsiktiga skattelättnader på lokalt framställda biobränslen är en fråga som måste ges hög prioritet, avslutar Carl-Erik Stjernvall.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Carl-Erik Stjernvall, teknisk expert Motormännen
Carl-Erik Stjernvall, teknisk expert Motormännen
Ladda ned bild

Länkar

Om

Motormännen
Motormännen
Fridhemsgatan 32
112 40 Stockholm

08-690 38 00http://www.motormannen.se

Motormännen är Sveriges största konsumentorganisation för bilister. Vi arbetar med opinionsbildning för bättre och säkrare vägar, bilar och förare. Som medlem är du med och stöder vårt arbete och får samtidigt en rad förmåner, erbjudanden och fri personlig rådgivning inom juridik, bilteknik och resor. Läs mer på www.motormannen.se

Följ Motormännen

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Motormännen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum