Motormännen

Motormännen vill se fler stimulanser för miljödrivmedel

Dela

Med anledning av Miljömålsberedningens delbetänkande som presenterades idag och debattartiklar i flera av de större dagstidningarna vill Motormännen understryka vikten av att snabbt skapa förutsättningar för Sveriges bilister att välja drivmedel som är mer skonsamma för miljön.

Carl-Erik Stjernvall, teknisk expert Motormännen
Carl-Erik Stjernvall, teknisk expert Motormännen

- Precis som miljömålsberedningen framhåller måste det finnas långsiktiga spelregler och strategiska styrmedel för att nå en hållbar fordonsflotta. Vi vill därför se fler alternativ till laddhybrider. Och för dem som inte har råd med en elbil kan den senaste generationens biodrivmedel vara ett alternativ under förutsättning att dessa subventioneras i motsvarande utsträckning, säger Carl-Erik Stjernvall, teknisk expert på Motormännen.

Vi kan inte vänta längre. Politikerna behöver ta ansvar och fatta strategiskt genomtänkta och långsiktiga beslut.

- Ingen vinner på att vara passiv i frågan. För att snabbt åstadkomma en faktisk miljövinst vill vi se fler subventioner och inom fler områden. Att EU inte ger Sverige möjlighet till långsiktiga skattelättnader på lokalt framställda biobränslen är en fråga som måste ges hög prioritet, avslutar Carl-Erik Stjernvall.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Carl-Erik Stjernvall, teknisk expert Motormännen
Carl-Erik Stjernvall, teknisk expert Motormännen
Ladda ned bild

Länkar

Om

Motormännen
Motormännen
Fridhemsgatan 30
112 40 Stockholm

08-690 38 00http://www.motormannen.se

Motormännen är Sveriges största konsumentorganisation för bilister. Vi arbetar med opinionsbildning för bättre och säkrare vägar, bilar och förare. Som medlem är du med och stöder vårt arbete och får samtidigt en rad förmåner, erbjudanden och fri personlig rådgivning inom juridik, bilteknik och resor. Läs mer på www.motormannen.se

Följ Motormännen

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Motormännen

Fyra av hundra använder mobilen när de kör bil30.7.2018 06:28Pressmeddelande

Motormännens vägombud har undersökt hur många bilförare som använder handhållen mobil när de kör bil. 4,2 procent av samtliga fordonsförare använde handhållen mobil eller annan kommunikationsutrustning under körning. Det är en kraftig minskning jämfört med tidigare mätningar utförda av Motormännen. 2016 var användningen av handhållen mobiltelefon 7,6 procent och 2012 var den 6,6 procent bland bilförarna.

Lurigt i bilhandeln efter bonus-malus27.7.2018 06:30Pressmeddelande

Bilåret 2018 blir snårigt och oförutsägbart enligt branschen. Motormännens kontroller visar att detta i synnerhet gäller för den som ska köpa ny bil. Förutom att regelverken om de nya skatterna kan vara krångliga att sätta sig in i, har många bilhandlare ställt på flera av sina lagberbilar i trafik innan 1 juli för att undvika malus-skatten som nu trätt i kraft. Det innebär bland annat att bilköparen riskerar att gå miste om värdefull garantitid.

Oklar framtid för E85 med bonus-malus26.7.2018 06:17Pressmeddelande

För att klara 2030-visionen och minska utsläppen krävs en rad åtgärder. De nya bonus-malus-skatterna har utformats för att styra till mer medvetna val. – Tyvärr är de bonusberättigade laddbara bilarna för dyra för många bilköpare. Alternativen för den som vill välja bort fossil bensin eller diesel blir då biogasbilar eller etanolbilar, säger Carl-Erik Stjernvall, teknisk expert på Motormännens Riksförbund.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum