Umeå kommun

Motsatser attraherar är sommarens blomtema

Dela

Årets tema för sommarblommorna är Motsatser attraherar som dag och natt, skog och park eller stilla och storm. Vill du uppleva blomsterprakten är du välkommen att följa med på någon av sommarblomsvandringarna. Även i år är planteringarna fyllda av binas favoritväxter.

Solrosor vänder sig mot solen. Foto Umeå kommun
Solrosor vänder sig mot solen. Foto Umeå kommun

I år har sommarblomsplanteringarna utformats med inspiration av motsatser som attraherar varandra, där den ena inte skulle finnas utan den andra. Det finns några växter som vi tar vara på år från år. Till exempel våra 60 år gamla Fuchsior och den stora taggiga växten Agave från Mexiko. Även i år värnar vi om pollinerarna både med växtligheten i sig och med förändrad skötseln på våra gräsytor så att de är mer gynnsamma som boplatser och föda för pollinerare.

På Rådhusesplanaden finns upplevelsen av eld och is och i gågatans urnor finns kontrasten mellan högt och lågt. Färgerna i år är en skala från mörkt rött till ljust gula och vita toner. Ta en sväng på stan och se om du kan upptäcka några motsatser som attraherar.

Sommarblomsvandringar

Kom och upplev Motsatser som attraherar själv på de guidade sommarblomsvandringar som Umeå kommun bjuder in till. Dagsturerna sker i centrum och startar klockan 14. De är gratis och utgår från konstverket Grön Eld på Järnvägstorget. Vandringarna 8, 15, 22 och 29 juli, samt 5, 12, 19 och 26 augusti. Vi anpassar oss till rådande smittläget.

Kontakt:

Michael Holmström
stadsträdgårdsmästare
Umeå kommun
090-16 27 14
michael.holmstrom@umea.se

Corinne Carlsson
trädgårdsmästare
Umeå kommun
070-216 89 68
corinne.carlsson@umea.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Solrosor vänder sig mot solen. Foto Umeå kommun
Solrosor vänder sig mot solen. Foto Umeå kommun
Ladda ned bild

Länkar

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00https://umea.se/press

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 130 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum